23948sdkhjf

Fremgang til Danish Aerospace Company efter kommerciel rum-succes

2022 blev et stærkt år for Danish Aerospace Company, der gik frem på både top og bund primært som følge af succes på det kommercielle rummarked.

DAC voksede knap 3 mio. kr. på omsætningen, der landede på 23,2 mio. kr., mens ebitda gik fra 2,2 til 3,4 mio. kr., og bundlinjen gik fra 175.000 kr. i 2021 til 1,87 mio. kr. i 2022.

Det oplyser Danish Aerospace Company i en børsmeddelelse.

I ledelsesberetningen lyder det, at fremgangen især er hentet gennem flere nye kontrakter, som man gennem flere år har arbejdet henimod.

- DAC trådte i 2022 for alvor ind på det private kommercielle rummarked med indgåelsen af kontrakten på motionsudstyr med Axiom Space Inc. i januar måned. Kontrakten med Axiom var resultatet af flere års målrettet arbejde, skriver ledelsen og uddyber, at "området har yderligere potentiale, da fire private amerikanske konsortier alle er ved at udvikle private kommercielle rumstationer."

Ledelsen hæfter sig desuden ved, at DAC i 2022 færdiggjorde Fergo-kontrakten, der indebar levering af rumcykler og træningsmodel til Nasa.

Selskabet lægger ligeledes vægt på, at der er fremgang at spore på markedet for wearables-teknologi til ekstreme miljøer på jorden, der med støtte fra Den Europæiske Forsvarsfond "skal udvikle indendørs taktisk træningsteknologi, der integrerer medicinsk sensor-feedback i det simulerede miljø."

I forhold til det igangværende regnskabsår er ledelsen også fortrøstningsfuld, blandt andet i kraft af danske Andreas Mogensens kommende mission på ISS, hvor DACs wearables-teknologi skal afprøves i rummet.

I den anledning forventer DAC en lille fremgang på omsætningen til niveauet 24 til 26 mio. kr. og et ebitda-resultat på 3-4 mio. kr.

Danish Aerospace Company A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Nettoomsætning 23,2 20,4
Bruttofortjeneste 18,1 15,6
Ebitda 3,4 2,2
Årets resultat 1,9 0,2
Balancestatus 36,0 28,2
Egenkapital 21,3 19,7
Kilde: Danish Aerospace Company

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11