23948sdkhjf

Østjysk virksomhed automatiserer rumænsk møbelfabrik

Q.Transportmateriel/Q-System afleverer snart en stor, fuldautomatisk intern logistik- og håndteringsløsning til en møbelfabrik i Rumænien.

- Montagen af 955 meter drevet rullebane Q89 i bredde 1.300 mm og ni transfervogne er afsluttet. Det vil den elektriske installation snart også være. Så venter vi kun på, at de øvrige maskiner, der skal installeres i WIP Industries Romanias nye fabrik på 22.000 kvadratmeter er installeret, så vi kan begynde at testkøre hele produktionsanlægget, fortæller Steffen Holm fra Q-Transportmateriel/Q-System.

- Q-Systems del i det store WIP-projekt, som er en investering på hele 45 mio. euro, består i levering, montage og el-styring af det fuldautomatiske transportanlæg, som tager sin begyndelse efter opskæringen af de store spån- og MDF-plader og slutter med færdige produkter i fabrikkens forsendelsesafdeling, fortsætter han.

WIP Industries Romania er en del af den svenske WIP-koncern, der allerede har en fabrik i Rumænien.

I midten af august 2022 sendte Q-system den første af i alt 12 lastbiler med gods afsted til fabrikken, så det har været en langvarig proces.

- Vi havde engageret et lokalt, meget anerkendt firma med meget dygtige montører. De stod for aflæsning, samling og montage af banerne og delvist også projektstyringen, men vi har naturligvis også haft montører og andre teknikere på fabrikken i perioder, ligesom jeg også har været afsted en del gange, lyder det fra Steffen Holm.

Der er til de 955 meter rullebane brugt 6.400 ruller og kæder, 264 elmotorer, 6.000 meter motorkabel, 300 meter energiskinne for transfervognene samt et hav af følere og sensorer til den avancerede elstyring.

- Den nye fabrik, som forventes at starte op i april/maj, skal producere skuffer og forskellige reoler, som kan samles på forskellige måder, til en stor svensk detailvirksomhed inden for møbler og anden boligindretning, slutter Steffen Holm.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ny opfindelse kan hjælpe vindindustrien med at genanvende glasfiber
Fra global automation til lokal maskinbetjening
Dansk ventilationsfirma i opkøb og til kamp mod overisede vindmøllevinger
Arburg er tilbage på normalt niveau efter rekordår i 2021
Skibsarkitekt opruster inden for forsvarsområdet
Virksomheders konkurstal stabiliserer sig efter coronapukkel
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094