23948sdkhjf

Jysk producent af landbrugsmaskiner solgt for trecifret millionbeløb

Kapitalfonden Erhvervsinvest har overtaget Vejle-virksomheden Bredal, der producerer gødningspredere, i en handel til et trecifret millionbeløb. Det skriver Børsen.

Det er fondens andet opkøb inden for produktion af maskiner til landbruget. I 2017 overtog man Bogballe, der har hjemme i Uldum.

- De to virksomheder komplimenterer hinanden rigtig godt. Bogballe laver verdens bedste liftophængte mineralgødningsspreder, og Bredal laver verdens bedste trukne mineralgødnings- og kalkspreder, og virksomhederne ligger kun 12 km fra hinanden, siger Thomas Marstrand, ledende partner i Erhvervsinvest, til Børsen.

Bredal A/S blev grundlagt af Poul Thøgersen og Niels Sørensen i slutningen af 1940’erne. Efter få år trådte Poul Thøgersen dog ud af firmaet, og Johannes Buhl Jensen overtog hans plads.

Anden generation i skikkelse af Anders Bull Jensen og Torben Sørensen overtog virksomheden for cirka 30 år siden, og har altså nu valgt at sælge den til Erhvervsinvest. De fortsætter dog i virksomheden som henholdsvis administrerende direktør og driftsdirektør.

Bredal havde i 2021/2022 en bruttofortjeneste på 26,5 mio. kr. og et overskud før skat på 16,7 mio. kr.

Originalartikel: https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/arvinger-saelger-jysk-maskinvirksomhed-til-dansk-kapitalfond-for-trecifret-millionbelob?b_source=bredal&b_medium=row_1&b_campaign=list_1

Se nøgletal for:
Læs mere om: landbrugsmaskiner
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas lander stort onshore-projekt i Skotland
Ugens rokader del 2: Nye ansigter hos Rimeco, Terma, Thyregod...
Direktør for industri-division forlader Grundfos
Melsen Tech fejrer halvt århundrede
Københavnsk robotvirksomhed skifter ud på direktørposten
Finsk ordre til Vestas
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.609