23948sdkhjf

Ingeniørvirksomhed går sammen med enzymgigant og skaber nyt uddannelsesforløb om automation

Inden for de seneste 15 år har Danmark – og særligt Sjælland – udviklet sig til et lokalt kraftcenter med global rækkevidde inden for områder som biosolutions og life science.

For at kunne fastholde og udvikle denne styrkeposition er det afgørende at imødekomme behovet for ressourcer til at designe, bygge og optimere produktionsfaciliteter. Også i fremtiden.

Derfor har Novozymes og ingeniørvirksomheden Afry i samarbejde skabt Automation Academy.

- Bioøkonomien forventes at nå en samlet global markedsværdi på cirka 600 mia. dollars i 2026, svarende til godt 3.700 mia. kr. I Danmark har vi et stort vækstpotentiale inden for netop dette segment, men det kræver kompetente ressourcer med specialistviden inden for teknologi, effektivitet og ikke mindst compliance management, siger Jens Rasmussen, der er market area manager for Afrys automations-afdeling i Kalundborg, i en pressemeddelelse.

- P.t. er der stor mangel på arbejdskraft, så hvis vi vil skabe en bæredygtig udvikling, er det afgørende, at vi sørger for at uddanne nye og flere specialister inden for de tekniske fag. Ellers taber vi konkurrencekraft såvel som internationalt fokus fra flere store investorer, hvoraf flere allerede har etableret produktion i Danmark. Derfor er vi meget glade for samarbejdet om Automation Academy med Novozymes, fortsætter han.

Vil sikre værdifuld knowhow

Novozymes er blandt verdens førende leverandør af industrielle enzymer og mikroorganismer. Virksomhedens faciliteter til produktion af enzymer i Kalundborg er verdens største, og nødvendigheden af at sikre fremtidens arbejdskraft inden for biosolutions i Danmark er dermed med til at styrke forretningsgrundlaget.

- Samarbejdet med Afry om Automation Academy er unikt, fordi det bidrager til udvikling af både fremtidens arbejdskraft, industri og vores værdifulde knowhow inden for biosolutions i Danmark, siger Jesper Haugaard, der er vice president of operations i Novozymes’ afdelinger i Europa, Mellemøsten og Asien.

- Styrken ved et forløb som Automation Academy er, at kandidaterne får omsat teori til praksis i umiddelbar forlængelse. Det bidrager til et opdateret vidensniveau, som er afstemt med aktuel praksis, samt en virkelighedsnær forståelse for procesautomation og den værdiskabende rolle, en automationsingeniør har, tilføjer han.

Uddannelsesforløbet begynder 1. september 2023 og løber over 12 måneder. Målgruppen er studerende fra tekniske uddannelser på bachelor- eller masterniveau inden for et relevant område, såsom el og elektronik, automation, mekanik eller kemi.

Se nøgletal for:
Læs mere om: uddannelse
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.705