23948sdkhjf

Ny genvej til dokumentation af svejsning

CE-mærkningen betyder at danske virksomheder skal indrette sig efter skærpede krav til stålkonstruktioner.
Efter flere udsættelser ligger det nu fast, at det fra 1. juli 2014 er et lovkrav, at konstruktionerne skal være CE-mærkede. Det lyder måske voldsomt for mange mindre og små virksomheder, men der er hjælp at hente.

DS Håndværk & Industri har netop indgået en aftale med Metal College Aalborg, Q-kontrol og Nordisk Svejsekontrol, der kan lette vejen gennem processerne. Disse har i samarbejde fået lavet og godkendt prøver, som Metal College Aalborg har brugt til at fremstille en række standardsvejseprocedurer – kaldet WPS.

Lettere at leve op til krav
- Vi gør det på denne måde lettere for virksomhederne at leve op til kravene, fortæller industrikonsulent Jens Krogsgaard, DS Håndværk & Industri.

- De ting, som vi nu udbyder i dette samarbejde, er der et fåtal af de mindre virksomheder, som kan gøre.

Faglærer Jan Starberg Jespersen, Metal College Aalborg, supplerer:

- Det er en stor omkostning for de små og mellemstore virksomheder, hvis de selv skal udføre hele arbejdet. Her er vi så gået ind og har udnyttet de muligheder, som standarderne giver os for at fremstille forskellige WPS’er på forhånd. Det bruger vi til at opbygge en WPS-database, så virksomhederne kan komme nemmere og billigere igennem arbejdet med CE-mærkningen.

Samles i database
- Databasen bliver placeret hos os med adgang gennem vores hjemmeside, hvor der i forvejen ligger mange andre ting, som er relevante for virksomhederne. Her melder man sig så til, alt efter hvad man skal bruge, siger direktør Ole Have Büchert, Q-kontrol.

- Og så gør vi arbejdet færdigt og sender det til kunden, tilføjer Jan Starberg Jespersen, Metal College Aalborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078