23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Systematisk arbejdsmiljøindsats betaler sig

Små og mellemstore arbejdsgivere kan opnå mange fordele ved at have styr på arbejdsmiljø, mener arbejdsmiljøchef hos landets største stål- og teknikgrossist, som nu tilbyder kurser i arbejdsmiljø

Ifølge det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har 65 % af små virksomheder ikke nogen mål for det kommende års arbejdsmiljøarbejde. Små arbejdspladser angiver manglende kendskab og vanskelige regler og tid, som de største udfordringer i arbejdsmiljøet.

Ifølge Lemvigh-Müllers arbejdsmiljøchef Randi Madsen kan små virksomheder, som måske finder arbejdsmiljø udfordrende, dog nå langt med overskuelige metoder og et overkommeligt tidsforbrug ved at arbejde med et systematisk og forebyggende arbejdsmiljø.

”At have styr på arbejdsmiljøet er både en økonomisk gevinst og ikke mindst et ansvar, vi har overfor medarbejderne. Derfor bør vi stræbe efter at gøre det bedste, vi kan”, siger Randi Madsen og peger desuden på fordele ved at arbejde systematisk med arbejdsmiljø som:

  • mere tilfredse og dermed mere produktive medarbejdere
  • mindre spildtid
  • reducerede bødeomkostninger

Kurser kan hjælpe
Som arbejdsmiljøchef med stor erfaring afholder Randi Madsen i samarbejde med Lemvigh-Müllers kursusafdeling kurser om arbejdsmiljø for små og mindre virksomheder. Her kan man både tage et Grundkursus i arbejdsmiljø og et udvidet forløb, Arbejdsmiljø i praksis.

”Vi vil gerne skubbe på udviklingen mod et bedre arbejdsmiljø, og som en stor virksomhed med god erfaring på området synes jeg, det er naturligt, at vi stiller vores viden og erfaring til rådighed. Alene med et grundkursus kan en virksomhed nå langt”, siger hun.

5 gode råd til små virksomheder

Randi Madsens bedste råd til små virksomheder er:

  • Find ud af, hvilke krav der stilles til virksomheden
  • Udpeg ansvarlig(e) og få den nødvendige viden/redskaber
  • Prioriter indsatserne: først de lovpligtige og derefter indsatser, som er særlige for virksomheden/medarbejderne
  • Sæt alt i system, så indsatser kan planlægges ind i daglig drift
  • Følg op og synliggør de gode resultater
Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Send til en kollega

0.047