23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Louis Poulsen udvider 3D-printkapacitet

Belysningsvirksomheden Louis Poulsen har i flere år anvendt 3D-printere fra Stratasys til udvikling og print af prototyper. I dag har virksomheden tre 3D-printerer fra Stratasys – en uPrint SE Plus, en F270 og en Objet260 Connex3.

Louis Poulsen er kendt for at producere dansk design af blandt andet Verner Panton, Poul Henningsen og Arne Jacobsen. Produktionen omfatter dog ikke kun klassikere. Der designes løbende nye lamper, hvorfor behovet for højkvalitetsprototyper er stort hos Louis Poulsen. Tilbage i 2012 investerede virksomheden i sin første 3D-printer fra Protech; en uPrint SE Plus. Kort efter investeringen havde Louis Poulsen dog brug for at udvide kapaciteten yderligere og investerede derfor i endnu en uPrint SE Plus.

Behovet for flere 3D-printere var åbenlyst
Efter nogle år med to uPrint SE Plus indså Louis Poulsen dog, at de havde brug for mere end hvad deres 3D-printere kunne klare. Ønskerne var mange: større byggevolumen, højere præcision og detaljeringsgrad, transparente og bløde emner. Til slut besluttede Louis Poulsen sig for at udskifte den ene uPrint SE Plus til en Objet260 Connex3 og en Stratasys F270.

Den større byggevolumen kunne opnås i den nye Stratasys F270 som printer emner op til 305 x 254 x 305 mm, hvilket var et stort skridt op i forhold til uPrinten. Objet260 Connex3 kan printe både transparente og bløde emner samt forskellige kombinationer af op til tre materialer ad gangen.

Holder omkostningerne nede med 3D-printere
Louis Poulsen opnår med Objet260 Connex3 prototyper med højere detaljeringsgrad og større præcision. Takket være PolyJet-teknologien printer de højt detaljerede emner med super tynde lag helt ned til 16 my, hvilket bidrager til et mere virkelighedstro slutresultat. Med Stratasys F270, som anvender FDM-teknologien, får Louis Poulsen mulighed for at printe med en lagtykkelse ned til 0,127 mm. Det er halvdelen af uPrint SE Plus. Det FDM-materiale som Louis Poulsen primært anvender er konstruktionsplasten ABS, som er et ideelt materialevalg til holdbare og stærke print.

- ”Vi bruger 3D-print i udviklings- og designprocessen", fortæller Christian Dinnsen, Product Engineer. "Det nyeste skud på stammen er vores Flindt Væg, som er designet af den danske designer Christian Flindt. Her arbejdede vi med en kombination af komplicerede 3D-geometrier, 3D-print og avanceret trykstøbning”.

Selve den daglige drift af Louis Poulsens 3D-printere er så let, at der i afdelingen er op til 10 forskellige brugere. Dette hjælper virksomheden med at holde omkostningerne nede, da der ikke er behov for dedikerede printoperatører.

Printer emner fra dag til dag
At investere i nye Stratasys 3D-printere med helt forskellige teknologier har vist sig at være den helt rigtige beslutning for Louis Poulsen. Desuden kommer den store kapacitet på de to 3D-printere dem til gavn i deres daglige arbejde. Emner er færdige fra dag til dag, der er ikke ventetid på noget i udviklingsprocessen.

- ”Fordi der er tale om to ret forskellige teknologier, supplerer de to printere hinanden rigtigt godt”, fortæller Christian Dinnsen. ”Hvor vi oftest bruger PolyJet til prototyper og skuemodeller, anvender vi ofte FDM til fixturer og lignende. Dermed ikke sagt at det er helt så adskilt, for 3D-printerne anvendes også på tværs. Men det er umiddelbart det billede, der tegner sig”.

Objet260 Connex3’s mange forskellige materialeoptioner giver nogle helt unikke muligheder omkring prototyper. Det være sig transparente/klare emner, bløde pakninger og emner med flotte og glatte overflader. FDM-printeren anvendes som sagt primært til fixturer og større prototyper.

-  ”Eksempelvis har vi printet fixturer til indgangskontrol af emner fra underleverandører, så primære mål og faconer lynhurtigt kan kontrolleres, uden at skulle i gang med traditionelt måleudstyr”, fortæller Christian Dinnsen.

Hurtig levering, installation og opstart
Det som kendetegner Protech er kompetente medarbejdere og hurtig levering af driftssikre 3D-printere. Det er noget som Louis Poulsen kan bekræfte:

-  ”Levering, installation og opstart gik over al forventning,” fortæller Christian Dinnsen. Fra 3D-printerne blev ordret og de blev leveret i Vejen, gik der blot én uge. Ugen efter blev de to 3D-printere installeret og kursus blev afholdt. ”Selve installationen og opstartskursus gik utroligt godt og blev udført af Protechs danske teknikere. Der har naturligvis været en del spørgsmål efterfølgende, men vi oplever en rigtig god hjælp fra Protechs supportteam”, afslutter Christian Dinnsen.

________________________________________________________________________________________________

Kontakt gerne Protech for en uforpligtende snak om jeres muligheder indenfor 3D-print.

 

Protech Danmark
Kokbjerg 14
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28100582
P nummer: 1010741862

Send til en kollega

0.062