23948sdkhjf

Hougaard og Koefoed Investerer I den Seneste Teknologi

| Medlemsnyhed | Indrykket af Amada Denmark

Med en betydelig strategisk investering I en C1-AJ kombineret fiberlaser og stansemaskine, har Hougaard og Koefoed søgt at styrke deres position som en af de største leverandører inden for pladebearbejdning i Københavnsområdet.

Med udsigt til at styrke effektivitet og kvalitet, bestemte Hougaard og Koefoed sig for at investere I en automatiseret C1-AJ fiberkombimaskine. Som for alle andre underleverandører inden for pladeindustrien, er produktionen flydende og til tider uforudsigelig. De parametre var grundlaget for valget af en maskine med høj fleksibilitet, fortæller Ole Schou Nielsen.

“Som underleverandør ved vi ikke hvilket arbejde der kommer ind, så vi må være yderst fleksible. Ét job kan tage mindre end en times produktion, så én maskine kan have flere opstillinger på en arbejdsdag. C1-AJ-maskinen er et godt valg for en underleverandør som os på grund af fleksibiliteten. Faktisk siger vores mavefornemmelse, at vores næste maskine også vil være en fiberkombi”.

Behovet for en enkelt maskine, der kan udføre flere opgaver som stansning, skæring, formning, gevindskæring og gravering blev set som meget vigtigt for Hougaard og Koefoed. Ole fortæller, hvordan de har øget effektiviteten med den nye maskine.

“I 10 år kørte vi opstillinger på flere maskiner (stanser og laser) hver anden dag. Det at vi har kunne flytte de opgaver til én maskine har virkelig øget effektiviteten”. I et andet eksempel uddyber Ole, ”vi skærer en del kobberplader, som tidligere blev stanset da vi ikke kunne skære dem på vores CO2-laser. Med materialepriser ti gange højere end sort stål, har det stor betydning at kunne reducere mængden af skrot betragteligt”.

Som etableret leverandører til medicin- og forsvarsindustrien samt nye ordrer til fødevareindustrien, vægter Hougaard og Koefoed produktkvaliteten meget højt. Udover at kombinere processerne fortæller Ole, hvordan deres C1-AJ har øget kvaliteten, og hvordan processer længere nede i produktionskæden er blevet nemmere.

“Mange af emnerne fra vores C1-AJ bliver svejset i vores fibersvejser. Da maskinen skærer emnerne ud i 90 grader, modsat tidligere hvor stanserne efterlod en runding, er svejseprocessen blevet meget nemmere. Svejsekvaliteten er nu meget jævnere, og skrotmængderne er blevet reduceret”.

En funktion som har vist sig at være meget nyttig for Hougaard og Koefoed er AMADAs MTP revolver med 4 gevindstationer med selvsmørende gevindtappe.

“Med vores C1-AJ kan vi skære op til 4 forskellige gevindstørrelser I et program, hvilket giver os en kæmpe kapacitet. Processen er meget stabil og vi bruger det dagligt sammen med gevindopkravninger. Faktisk har vi siden installationen oplevet, at de medarbejdere der tidligere har udført opgaver som gevindskæring, har fået mindre at lave. Så vi er begyndt at give dem andre opgaver andetsteds”.

Kort efter maskinen blev installeret blev der installeret en automatiseret ilægger og udtager, en RMP. Efter at have kørt med automatiserede maskiner i flere år, var Ole positivt overrasket over ydelsen fra den Japanske manipulator.

”Eftersom at vi allerede havde automatiserede maskiner, ville vi også gerne have det til den nye maskine. Sammenligner vi den nye RMP-ilægger med vores ældre automation, er vi meget tilfredse. Den er stabil selv med tynde og 0.5 mm plader. Vi lægge plader i, og tager dem ud, mens maskinen kører, og det er styret direkte fra maskinen. RMP-en er automationens svar på en Mercedes. Vores forventninger til pladehåndteringen blev overgået med RMP-en”.

Udover de øgede krav til fleksibilitet og kvalitet, har Hougaard og Koefoed oplevet den europæiske tendens for mindre produktserier og besværet med at finde kvalificeret arbejdskraft. På grund af deres placering tæt på København er lønningsomkostningerne også øget. På baggrund af de parametre er det vigtigt at få det maksimale ud af hver operatør. For at det kunne lykkedes har Hougaard og Koefoed tidligere investeret i en AMADA kantbukker med automatisk værktøjsveksler, HD-ATC.

“Hovedårsagen til investeringen I en ATC-løsning var det hurtige værktøjsskift. Hvor produktserierne var 5 gange større tidligere, er 1-25 emner normalen nu. Før investeringen kunne et produktionsskift bestå af 2 timers produktion med 6 timers opstilling. Maskinen gør at vi kan fokusere på produktionen frem for opstillingen. Det gør ATC-en i stand til at matche produktionen fra to og en halv konventionelle kantbukkere”.

Med et 70 års jubilæum i år er Hougaard og Koefoed et godt eksempel på en leverandør, der har formået at tilpasse sig, samtidig med at levere gode resultater og bibeholde et godt navn. De rigtige investeringer i deres produktion, har været en del af deres succes.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Amada Denmark

Erhvervsbyvej 4
8700 Horsens
Danmark
Amada Denmark

Send til en kollega

0.121