23948sdkhjf

Avanceret vakuumforsyning sikre effektiviseringer af produktion

| Medlemsnyhed | Indrykket af Busch Vakuumteknik A/S

GSD-Verpackungen har opnået energibesparelser på over 50% og høstet mange andre fordele af sit avancerede produktionssystemer, ved at skifte fra individuelle vakuumpumper til centraliseret vakuumforsyning.

GSD-Verpackungen - Gerhard Schürholz GmbH er specialiseret i produktion af poser i papir til ex. indkøbsposer. Størstedelen af produktionsmaskinerne kræver vakuum til at holde, transportere og færdiggøre de forskellige poser.

GSD-Verpackungen - Gerhard Schürholz GmbH er specialiseret i produktion af poser i papir til ex. indkøbsposer. Størstedelen af produktionsmaskinerne kræver vakuum til at holde, transportere og færdiggøre de forskellige poser.
GSD-Verpackungen har opnået energibesparelser på over 50% og høstet mange andre fordele af sit avancerede produktionssystemer, ved at skifte fra individuelle vakuumpumper til centraliseret vakuumforsyning.

GSD-Verpackungen blev grundlagt i Drolshagen i 1877 og har været ejet af familien Schürholz siden 1962. Den familieejede virksomhed har specialiseret sig i produktion af papirposer i små partier på 2.000 og derover. De leverer i dag til kunder overalt i Tyskland. 60% af de producerede varer går til supermarkedskæder og grossister, Grossisterne levere derefter til mindre butikker som bagerier eller slagtere.

Foruden standard design og størrelser, er det også muligt at lave mere komplekse størrelser samt kundetilpassede designs.

Virksomheden beskæftiger i alt 160 medarbejdere. Produktionen kører fem dage om ugen, og enten i to eller tre skifte hold. GSD-Verpackungen produktion består af over 50 maskiner. Dette betyder, at papir leveres på ruller og passerer helt automatisk gennem alle produktionstrin fra presning, trykning, printning og samling (figur 1).
Poserne stables, så de er klar til afhentning for enden af maskinerne og derved straks kan pakkes.

Mange af maskinerne til produktion af papirposer, har brug for vakuum til forskellige behandlings- eller håndteringsopgaver. Vakuum bruges til at holde eller flytte papir afhængigt af maskinen. Førhen var i alt 22 lamelvakuumpumper af forskellig størrelse i drift for at forsyne maskinerne med vakuum.

Dette var en torn i siden på produktionschef Jörg Möller, fordi deres varmeudslip gjorde produktionshallen varm og det forværrede arbejdsvilkårene, især i sommermånederne. Yderligere betød pumpernes fysiske placering i produktionslokalerne også, at der var høje støjniveauer i lokalerne.

De anvendte lamelvakuumpumper var overvejende tørtløbende. Det betyder, at de ikke bruger nogen olie til afkøling og smøring, men var udstyret med selvsmørende lameller. Lamellernes slid frigjorde et fint kulstofstøv i luften, som lagde sig omkring vakuumpumpen.

Desuden skal lamellerne udskiftes jævnligt, hvilket var forbundet med høje omkostninger. Reservedelspumper skulle altid være klar til brug, for at forhindre langvarige produktionsstop, da næsten alle vakuumpumper var i drift i hele produktionstiden, og de alle var i drift i gennemsnit 4.000 timer om året. Jörg Möller var især opmærksom på problemerne med aspektet af vakuumpumpernes energiforbrug.

Busch skabte derefter et helt nyt koncept, med Mink vakuumpumper til generering af vakuum til alle produktionsmaskiner på alle fem systemer. Produktionschef Jörg Möller var så imponeret over konceptet med en centraliseret vakuumforsyning fra Busch med fem Mink klovakuumpumper (figur 2) har været i drift siden oktober 2016. Disse fem vakuumpumper erstattede de tidligere 22 lamelvakuumpumper, og det vil være muligt at tilslutte yderligere et sjette produktionssystem, til vakuumforsyningen. Det centrale vakuumsystem er forbundet til alle maskiner ved hjælp af en linje, og garanterer, at vakuumniveauet kan opretholdes ved 300 millibar under drift.

Fordelene ved det nye centraliserede vakuumsystem, blev hurtigt meget klare i de første par måneder, ingen støjemissioner eller indendørs luftforurening fra lameller omkring arbejdsstationerne i produktionsområderne.

Der var også store energibesparelser i forhold til det tidligere decentrale vakuumsystem. Mink klovakuumpumperne drives hver især af energieffektive IE3-motorer med 6 kilowatt nominel effekt, svarende til energiforbrug på 30 kilowatt for de fem motorer i alt.

I praksis viste de første par måneders drift, at efterspørgselsstyret styring af det nye centraliserede vakuumsystem fra Busch betød, at højst kun to eller tre Mink klovakuumpumper var i gang samtidig. Det faktiske strømforbrug er derefter 60.000 kilowatt timer om året, med en teoretisk opsætning på 2,5 vakuumpumper og en driftstid på 4.000 timer. Motorvurderingen af de tidligere anvendte lamelvakuumpumper var i alt 32,5 kilowatt, svarende til et årligt strømforbrug på 130.000 kilowatt timer. Resultatet af at skifte fra decentraliseret til centraliseret vakuumforsyning er en besparelse på 70.000 kilowatt timer, eller 54% af energiomkostningerne.

Mink klovakuumpumper fungerer helt uden indvendigkontakt (figur 3), hvilket betyder at ingen af de indre bevægelige dele i vakuumpumpen kommer i kontakt med hinanden. Som følge heraf er der ingen slitage, hvilket gør denne type vakuumpumpe næsten vedligeholdelsesfri. Busch anbefaler en forebyggende årlig ændring af gearolien, når de anvender systemet i 24 timers drift.

Dette kan udføres, mens systemet er i drift, ved at slukke den relevante vakuumpumpe i det centrale vakuumsystem. Vakuumgenerering til produktion sikres stadig af de fire andre vakuumpumper takket være kaskadeforbindelsen og driften af en af de fem Mink klovakuumpumper med en frekvensstyret motor.

For Jörg Möller betyder det en betydelig reduktion i omkostninger og tid til vedligeholdelsesarbejde. Det kontaktfri betjeningsprincip i Mink klovakuumteknologien er yderst pålidelig, da det ikke kræver sliddele. Det betyder for eksempel, at lamellerne ikke længere kan knække og derved forårsager en pludselig vakuumpumpefejl, og stoppe produktionen. Produktionschef Jörg Möller har gennemført en meget økonomisk og pålidelig vakuumforsyningsløsning til sin fabrik.

Du kan læse mere om GSD-Verpackungen og deres produkter her

Medlemsnyhed

Indrykket af
Busch Vakuumteknik A/S

Parallelvej 11
8680 Ry
Danmark
Busch Vakuumteknik A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11