23948sdkhjf

Ny teknologi: Fuldautomatisk kontrol og skift af wolframelektrode til TIG-robotsvejsning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Migatronic A/S

Nordjyske Migatronic Automation har udviklet to systemer, som automatisk kontrollerer og skifter wolframelektrode i nye og eksisterende TIG-robotsvejseanlæg. De to systemer øger produktiviteten i TIG-svejseproduktionen betydeligt.

Det er vigtigt for alle TIG-svejseproduktioner, at wolframelektroden altid er 100% intakt og perfekt spidset for at opnå det bedste svejseresultat. Derfor kan et robotanlæg til TIG-svejsning ikke fortsætte produktionen uafbrudt. Indtil nu har det været nødvendigt for operatøren at stoppe anlægget for forebyggende at kontrollere kvaliteten af wolframelektroden og derefter udskifte den, hvis det er nødvendigt. På den måde går dyrebar produktionstid på robotten tabt.

- Vi ville gerne de hyppige stop på TIG-svejseanlæg til livs, da vi vidste, at der her var en mulighed for at øge produktionstiden væsentligt og dermed effektiviteten af svejseproduktionen, siger Claus Pagh, salgsdirektør hos Migatronic Automation.

Øger produktionstiden til over 90%

De to systemer sikrer hurtig og fejlfri kontrol og udskiftning af wolframelektroder og fjerner dermed de manuelle rutineopgaver, der tidligere var en forudsætning for, at TIG-anlægget kunne køre optimalt i produktionen. Samtidig er det muligt at reducere mængden af fejlproducerede emner forårsaget af en slidt wolframelektrode til et absolut minimum.

- Faktisk kan vi se, at det er muligt at øge produktionstiden fra omkring 70% til over 90%, og det gælder både for nyudviklede TIG-robotsvejseanlæg og for eksisterende anlæg, siger Claus Pagh.

Kontrollerer afvigelser i wolfram

Den ene af de to innovationer, ’TIG Vision Box’, placerer med valgfri intervaller svejsebrænderen i en box, hvor et vision-kamera fotograferer wolframelektroden. Billedet bliver kontrolleret op mod et referencebillede. Hvis afvigelsen er for stor, sender boxen besked om, at det er nødvendigt at skifte wolframelektroden, og placerer efterfølgende brænderen i en position, hvor operatøren nemt kan skifte elektroden. Operatøren får beskeden via fx en advarselslampe på anlægget eller pr. telefon.

Automatisk skift af wolframelektrode

Den anden innovation, ’TIG Wolfram Box, udskifter automatisk en defekt wolframelektrode med en ny efter forprogrammerede intervaller eller i kombination med TIG Vision Box. Systemet løsner den defekte wolframelektrode fra svejsebrænderen og frigiver den i en kasse. Derefter bliver en ny wolframelektrode monteret nøjagtigt med korrekt stick-out i brænderen. Brugte wolframelektroder kan senere slibes og placeres i robotanlægget til brug på ny.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Migatronic A/S

Aggersundvej 33
9690 Fjerritslev
Danmark
Migatronic A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.108