23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Døgnrytmelys: Velvære, produktivitet og nedsat medicinforbrug

Carlo Gavazzi lancerer ny DALI-master (SB2DALIT8) til døgnrytmelys. DALI-masteren håndterer DALI 2 type 8 LED i mindre og større installationer.

I softwaren er det nu muligt at lave Tunable White simulationsalgoritmer og manuelt at indstille farven på lyset. Derudover har den flere energibesparende funktioner.

”Tunable White døgnrytmelys er en af de største trends indenfor kommerciel belysning og Carlo Gavazzi er en af de få spillere på markedet, der kan levere avancerede, komplette og brugervenlige systemer til dette,” udtaler Peter Hansen, produktchef.

Hvad er Tunable White døgnrytmelys?
Carlo Gavazzi Tunable White lysstyring blander varmt og koldt lys samt lysintensitet, således man kan imitere udendørs lysforhold. Naturligt er lyset om morgenen lysgult med varme, rødlige nuancer, hen på eftermiddagen bliver det skarpere med en mere blålig tone og hen på aftenen skifter lyset til det mere rødlige igen. Derudover kan Tunable White bruges til at manipulere dagslyset, således dagen eksempelvis virker længere om vinteren. Dette kan især bruges til at stabilisere døgnrytmen og forebygge depressive symptomer.

Lyset - og særligt den blå tone - har stor indflydelse på hjernens døgnrytmecenter, som selvsagt afgør, hvad tid på dagen det er. Hvis mængden er blåt lys er for stor - som eks. på hospitaler - eller for lille, kan det rode rundt i vores døgnrytme og forvirre arbejdsrytmen for kroppens celler. Derudover tyder forskning på, at den gennemsnitlige effekt af døgnrytmelys svarer til effekten af antidepressiv medicin hos langtidsindlagte patienter.

Bedre døgnrytme og færre depressive symptomer
Farven på lys har altså en grundlæggende effekt på den menneskelige krop og psyke – lige meget om det er i et klasseværelse, kontormiljø eller et på hospital. Flere kommuner landet over forsøger sig med døgnrytmelys på bl.a. døgninstitutioner, sygehuse og plejehjem, hvor reaktionerne har været positive, Bl.a. oplever plejehjem, at beboerne har en bedre døgnrytme, falder hurtigere i søvn om aftenen og er friskere om dagen. På sygehuse opleves det, at patienter indlagt på afdelinger med døgnrytmelys havde færre depressive symptomer, når de blev udskrevet, end patienter indlagt på afdelinger med almindeligt hospitalslys. Døgnrytmelys bliver bl.a. brugt på Rigshospitalet, Glostrup Hospital, Hvidovre Hospital og Aarhus Universitetshospital. 

Carlo Gavazzi kan som en af de eneste på markedet levere avancerede, komplette og brugervenlige systemer til netop døgnrytmelys.


Fordele ved Tunable White-løsninger

Plejehjem og hospitaler:

▼         Nedsættelse af medicinforbrug
▼         Færre symptomer på depression
▼         Gavnlig effekt på medarbejdere med natarbejde

Kontorer og skoler:

▼         Mindre stress
▼         Mere energi
▼         Bedre indlæring

DALI-masteren kan styre alle DALI-balaster, regulere lysstyrken og indstille farven på lyset fra varm til kold. Enheden tilsluttes Smart Dupline®-bussen, og der kan tilsluttes op til 64 DALI-balaster til DALI-bussen pr. DALI-master. Lysstyringsfunktioner, som f.eks. styring af konstant lyszone, korridorbelysning og Tunable White, udføres af Sx2WEB-controlleren. Alle fysiske ind- og udgange, funktionsparametre og kontrolflag gøres tilgængelige som BACnet-objekter på BACnet/IP, hvormed der er nem integration på ethvert BMS-system.

Find dansk datablad til højre.

____________________________________________________________________________

For yderligere information, kontakt

Peter Hansen, Produktchef
Tlf.: 8960 6242
E-mail: pha@gavazzi.dk

Hold dig opdateret - følg os på LinkedIn

Carlo Gavazzi Handel A/S
Over Hadstenvej 40
8370 Hadsten
Favrskov Kommune
Danmark
CVR nummer: DK69310613
P nummer: 1002293815

Send til en kollega

0.094