23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tør luft giver tørre øjne

Hvis luftfugtigheden på din arbejdsplads ikke er i orden, skaber det dårlige betingelser for indeklimaet, som kan føre til forskellige gener blandt medarbejderne.

Undersøgelse: Øjet påvirkes af luftens fugtindhold

Én af disse gener er tørre, røde og irriterede øjne. Et forsøg med tolv personer, der ikke tidligere havde oplevet sygdomstegn forbundet med tørre øjne, blev i en time eksponeret for en luftfugtighed på henholdsvis 5 % og 40 %. Undersøgelsen viste, at en række forskellige dele af øjet blev påvirket negativt af en lav luftfugtighed, herunder fordampningshastigheden, øjenkomforten og tårestabiliteten. Et andet eksperiment har påvist, hvordan blinkefrekvensen stiger betydeligt, når luftfugtigheden er 10 % sammenlignet med 50 %.

Hvordan sikrer du et sundt arbejdsmiljø for øjnene?

Condair A/S anbefaler derfor, at man på kontorer og lignende opretholder en luftfugtighed på mellem 40 og 60 %. På dette niveau er man sikret et sundt indeklima. Det kan være meget generende for medarbejderne, hvis luftfugtigheden kommer under dette niveau, da risikoen for tørre, røde og irriterede øjne hermed stiger. Særligt i forbindelse med skærmarbejde, kan disse gener være ubehagelige og i værste fald gå ud over medarbejdernes effektivitet og have en skadelig virkning på deres fysiske sundhed og velbefindende.

Det kan derfor være fordelagtigt for virksomheder at investere i deres medarbejderes sundhed ved for eksempel at anskaffe sig et befugtningsanlæg, som kan sikre og opretholde en konstant luftfugtighed.

Har du spørgsmål eller ønsker du et indeklimatjek af din arbejdsplads, er du altid mere end velkommen til at kontakte os. Vi har en række eksperter på området, som giver dig den bedst mulige vejledning og hjælper dig med at finde den rette løsning. 

Condair A/S
Parallelvej 2
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15200537
P nummer: 1000879263

Send til en kollega

0.048