23948sdkhjf

Korrekt klemkraft i forbandter sikres ved vedligehold af havvindmøller

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atlas Copco Industrial Technique

Antallet af havvindmølleparker er steget i de senere år. Fordelene ved at installere vindkraft til havs er, at der er god adgang til vind, og der er masser af plads til installationen

Men der er en række udfordringer forbundet med at udføre vedligehold på disse vindkraftværker. Det er både dyrt, tidskrævende og ind imellem vanskeligt på grund af vejret at komme ud til havvindmøllerne, hvilket gør det ekstra vigtigt, at vedligeholdelsesarbejdet udføres korrekt

Vindmølleparken Lillgrund blev indviet i 2008 af Vattenfall og producerer 330 GWh strøm pr. år, hvilket svarer til elforbruget i godt 60.000 husholdninger. Det svarer til ca. 48 vindmøller. Derudover står Vattenfall for vedligeholdelsen af ca. 50 havvindmøller i Danmark. På Lillgrund besluttede man at se på, hvilke værktøjer der skulle bruges for at udføre arbejdet på bedste vis, så man opnåede korrekt klemkraft, og så klemkraften kunne kontrolleres efterfølgende.

På grund af forbandternes karakter med meget begrænset adgang og krav til høj og korrekt klemkraft anvender man hydrauliske boltstrækningsværktøjer. I samarbejde med Atlas Copcos specialiserede forhandler af hydrauliske boltningsprodukter, kunne to afgørende krav til værktøjerne imødekommes:

  • Robust og gennemprøvet teknik, dvs. mange års erfaring med vindmølleapplikationer
  • Specialkonstruerede værktøjer til vindmøller

 Læs mere om produktet her...

Atlas Copco Tentec Aero WT-serien er udviklet til vindmølleindustrien
Boltstrækningsværktøjerne fra Atlas Copco Tentec er gennemprøvede og er i mange år blevet brugt i vindmølleindustrien i hele verden til installation og vedligehold.

Service og kalibrering
For at sikre, at korrekt moment opnås ved tilspænding af bolten, skal værktøjerne fungere korrekt og være kalibrerede. Service bør udføres mindst en gang om året, og kalibrering skal foretages på årsbasis.

For mere information om vores produkter og serviceydelser kan du kontakte:

tools.dk@dk.atlascopco.com
Tlf.: +45 43237000


 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atlas Copco Industrial Technique

Naverland 22
2600 Glostrup
Danmark
Atlas Copco Industrial Technique

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.114