23948sdkhjf

Berendsen kører ikke én kilometer – uden at tage hensyn til miljøet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berendsen Textil Service A/S

Berendsen Danmark investerer konsekvent i at sikre, at selv de mindste detaljer i logistikprocessen nøje tilrettelagt, når chaufførerne kører rundt i landet for at afhente og levere tekstiler, så hele forsyningskæden lever op til Svanemærkets krav.

Alle Berendsen-chauffører er uddannede i miljørigtig kørsel

Som Danmarks førende leverandør af tekstilservice har Berendsen 159 chauffører fordelt over hele landet, som hver dag, året rundt tilbagelægger hundredvis af kilometer på vejen for at forsyne landets virksomheder rettidigt med rene tekstiler – så Berendsen er meget bevidste om ansvaret for at mindske CO2-udledningen. Derfor bliver der også stillet krav til chaufførerne om, at de skal uddannes og certificeres i miljørigtig kørsel, så de alle er i stand til at:

  • energieffektivisere deres gearskifte, acceleration og hastighed
  • optimere benzinforbruget både under kørslen og ved standsning
  • på- og aflæsse bilerne for tekstiler på den mest miljøvenlige måde

Intelligent, CO2-optimeret ruteplanlægning

At mindske CO2-udledningen handler naturligvis også om at minimere antallet af kørte kilometer. Berendsen samarbejder bl.a. med landets store hospitaler, plejehjem, hoteller og virksomheder med renrum, som er helt afhængige af at modtage rene tekstiler konstant for at holde det daglige arbejde i gang – derfor bliver der aldrig gået på kompromis med antallet af ugentlige leveringer. I stedet har Berendsen investeret i et intelligent system til CO2-venlig ruteplanlægning. Dennis Smidt, som er Miljø- og arbejdsmiljøkonsulent hos Berendsen Danmark, forklarer:

”Systemet kan meget præcist beregne, hvad der er de korteste og mest miljøskånsomme ruter for vores chauffører. Når vi får nye kunder, bliver deres afhentnings- og leveringsadresser løbende registreret, og ud fra den viden beregner systemet selv, hvordan vi skal omlægge vores ruter fremadrettet for fortsat at minimere vores CO2-udledning – og samtidig sikre, at alle vores kunder hver uge får deres tekstiler afhentet og leveret rettidigt. På den måde ved vi, at vores chaufførers aktuelle ruter er så miljøvenlige som overhovedet muligt.”

Nye Euronorm-filtre mindsker partikeludledningen fra Berendsens lastbiler

For at skåne miljøet er Berendsens lastbiler desuden udstyret med de nyeste partikelfiltre. Dennis Smidt fortæller:

”Hver gang vi udskifter vores lastbiler, stiller vi krav til leverandøren om, at de skal have det seneste Euronorm-filter, som p.t. er Euronorm 6. På den måde sænker vi konstant vores lastbilers udledning af skadelige partikler – og samtidig sikrer den systematiske opgradering af partikelfiltre, at vi både nu og fremadrettet lever op til Svanemærkets krav.”


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berendsen Textil Service A/S

Tobaksvejen 22
2860 Søborg
Danmark
Berendsen Textil Service A/S

Send til en kollega

0.121