23948sdkhjf

MasterMat

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berendsen Textil Service A/S

Oliespild og lækager fra maskiner er en del af hverdagen på værksteder og hos produktionsvirksomheder. MasterMats mindsker svineri, samt begrænser omkostninger til rengøring og bortskaffelse af farligt olieaffald.

Miljøvenlig oliemåtte mindsker jeres oprydning og affaldshåndtering

Hos automekanikere spildes der hver dag olie, og i produktionsvirksomheder er der oliespild ved lækager fra maskiner, reparationer eller som en del af produktionsprocessen. Problemet er det samme: det sviner, og det er farligt for medarbejdere, som nemt kan glide i olien, hvis det ikke bliver tørret op med det samme.

På mange værksteder bruges grus eller engangsprodukter til at absorbere den spildte olie. Gruset er besværligt at rydde op og bliver nemt trukket med rundt i hele værkstedet og i værste fald også i kundernes biler, mens engangsprodukterne belaster miljøet unødigt. Samtidig er bortskaffelsen af både grus, engangsprodukter og papir ofte dyrt og besværligt. Derfor er Berendsens MasterMats et godt alternativ. De er både mere anvendelige, holder området rent og er miljørigtige, da affaldsresterne udvindes og op til 94 % genbruges.

Måtten kan opsuge oliemængder på 10 gange sin egen vægt

MasterMats bruges, hvor der spildes olie. Måtten suger fra begge sider og kan derfor både bruges, når skaden er sket, og hvis man forudser et oliespild. Med en absorberingsevne på 10 gange sin egen vægt, kan en måtte på 60x90 cm suge ca. fem liter olie – hvilket er markant mere end almindelige engangsmåtter. Samtidig er der intet behov for yderligere oprydning og rengøring, som der er ved eksempelvis grus, der skal fejes sammen, skovles op og smides ud. Måtterne smides bare til vask i de dertilhørende beholdere, der på grund af lufttætheden også nedsætter brandrisikoen, indtil de bliver afhentet af Berendsen.

Genbrug af affaldsmaterialer og miljørigtig vask

En anden fordel ved MasterMats er, at alt olieaffaldet, som er absorberet i måtten, ikke går til spilde og ikke skal afskaffes. Med en Berendsen MasterMat-løsning bliver de brugte måtter afhentet hver 4. eller 8. uge eller efter aftale, samtidig bliver rene måtter leveret. De brugte måtter bliver kørt til et specialvaskeri, hvor alt affald udvindes – op til 94 % af materialerne i måtterne bliver genbrugt, og de sidste seks procent afskaffes forsvarligt.

Olien bliver bl.a. genbrugt til at genopvarme vaskevandet på vaskeriet, mens metalspåner og jern bliver samlet og videredistribueret til andre produktionsvirksomheder. De sidste brugbare rester bliver genbrugt i beton- og asfaltproduktion. Så i stedet for at afskaffe brugt grus eller engangsmåtter med en masse genanvendelige materialer i, bliver stort set alle resterne brugt til noget fornuftigt – til gavn for miljøet. Samtidig sparer virksomheden udgifter til dyrt ’farligt affald’, som olieresterne er klassificeret som.

Ressourceforbrug optimeres

MasterMats er også en nemmere løsning for virksomhederne. Når en virksomhed bruger grus eller engangsmateriale, står de selv for alle led i håndteringen – indkøb, bestilling, modtagelse, lagerføring og opsættelse samt miljørigtig bortskaffelse og udarbejdelse af et eventuelt grønt regnskab.

Med MasterMats fra Berendsen er der intet ekstraarbejde eller skjulte og variable udgifter ved bortskaffelsen af det farlige affald. Og virksomheden får også en årlig miljørapport til brug i det grønne regnskab eller dokumentation til myndighederne, hvilket kræves af mange produktionsvirksomheder.

MasterMats kan altså på én gang mindske jeres miljøpåvirkning, sænke jeres tidsforbrug og udgifter til rengøring og bortskaffelse efter oliespild – og give jer mere tid til jeres kerneforretning. MasterMats fås i fem størrelser og kan suppleres med både genanvendelige miljøklude eller de bevægelige ’slanger’, som både kan formes efter behov eller trækkes udenom rør eller ledninger, hvor der tit er lækager.

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berendsen Textil Service A/S

Tobaksvejen 22
2860 Søborg
Danmark
Berendsen Textil Service A/S

Send til en kollega

0.085