23948sdkhjf

Produktionssikker og skalerbar robotløsning til HN Group A/S

| Medlemsnyhed | Indrykket af Blaaholm A/S

En forespørgsel fra en kunde nødvendiggjorde nyt robotanlæg hos HN Group i Billund.

Én af specifikationerne til anlægget var en reduceret cyklustid, hvor den fylder 16 bøsninger i 2 fiksturer, da det er afgørende for samspillet med en støbemaskine. En traversrobot henter bøsningerne og fører dem til støbemaskinen. Produktionssikkerhed, optimering af betjening og vedligehold var også krav på det nye robotanlæg. 

Løsningen

Steen Nielsen fortæller om løsningen ”Vi har fået en robotløsning fra Blaaholm der er fremtidssikret. Robot løsningen dør ikke med produktet. Den online-support skaber stor værdi, så vi sikrer høj oppetid i vores 24/7 produktion. Blaaholm er dygtige til at finde alternative løsninger på vores udfordringer. Alle parametre var baggrunden for valget af Blaaholm som leverandør.”

”Med den nye løsning opnår vi nem betjening og nemt vedligehold, da der er færre sliddele, set i forhold til  vores gamle anlæg. Og Vision kameraerne er en intelligent løsning til udseparering samt orientering af messingbøsningerne, og detektering af fyldt emnefikstur” uddyber projektleder Henning Petersen fra HN Group. 

”Robotanlægget er mere produktionssikker end vores gamle løsning. Løsningen er samtidigt skalerbar, og vi er dermed istand til at opsætte nye kundetilpassede løsninger. Det er første robotanlæg vi indkører med  online-support, og med vores 24/7 produktion og store maskinpark er det en vigtig parameter for os” forklarer Henning.

Samarbejdet

"I vores produktion har vi udfordringer med pladsen, så placering i forhold til eksisterende maskinpark var afgørende. Vi har haft et meget fint samarbejde med Bo Hansen, projektleder hos Blaaholm, og vi fik løst udfordringen med pladsen i konstruktionsfasen. Vi har haft en god dialog gennem hele projektet, især også dialogen i forhold til vores værktøjsmager, som er vigtig for os i processen.” fortæller Henning.  

To opstillere hos HN Group har modtaget undervisning på anlægget af Lasse Sonnichsen, robottekniker i Blaaholm. Opstillerne har lært at betjene maskinen, og nu ved de præcist hvad den online-support betyder, og hvordan supporten kan foregå, så produktionsstop hurtigt kan blive afhjulpet.  


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Blaaholm A/S

Limfjordsvej 13
6715 Esbjerg N
Danmark
Blaaholm A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.103