23948sdkhjf

Usvækket interesse for traditionel automation

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lemvigh-Müller A/S

Robotter vinder hastigt frem, men det har ikke påvirket interessen for traditionel automation. Både maskinbyggere og produktionsfolk jagter stadig produktivitetsforbedringer, og nu får de hjælp i et nyt katalog fra Lemvigh-Müller

Der har aldrig været stærkere fokus på effektivitetsforbedringer i de danske industrivirksomheder. Det er en af forklaringerne på, at stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller har udgivet et nyt katalog med de mest anvendte automations- og maskinsikkerhedskomponenter fra producenten Telemecanique.

Telemecanique står for gennemprøvede automationskomponenter, som for længst har bevist deres anvendelighed. Derfor vil de også være pålidelige og stabile arbejdsheste for produktionsfolk og maskinbyggere, i en fremtid hvor robotter kommer til at spille en større rolle. Det mener Henrik Lykke Lilleholt, kategorichef for industrielle komponenter i Lemvigh-Müller og bestyrelsesmedlem i brancheforeningerne SESAM og DIRA, der organiserer virksomheder og vidensinstitutioner inden for henholdsvis automation og robotteknologi.

”Der er ingen tvivl om, at robotterne vil få meget stor betydning, men de er ikke en erstatning for traditionel automation, de er et supplement. Derfor er det vigtigt, at produktionsindustrien og maskinbyggerne sideløbende med robotteknologi arbejder videre med anvendelsen af automationsløsninger. Det oplever vi også en stor interesse for, og det er derfor, vi har udgivet vores nye Telemecanique-katalog,” siger Henrik Lykke Lilleholt. 

Giver bedre arbejdsmiljø
Han ser knaphed på kvalificeret arbejdskraft og konkurrence fra lande med lavere lønomkostninger som nogle af de mest betydende drivkræfter i arbejdet for at automatisere flere arbejdsprocesser og optimere, der hvor man allerede har automatiseret. Men de er ikke hele forklaringen.

”Det handler også om kvalitet, om at sikre det bedst mulige arbejdsmiljø og om at reducere ensidigt gentaget arbejde, så virksomhederne kan fastholde de ansatte, de har,” siger Henrik Lykke Lilleholt.

Lemvigh-Müllers nye Telemecanique-katalog kan downloades fra virksomhedens hjemmeside lemu.dk/publikationer (vælg kategorien El-teknik). Det kan også bestilles via ens sædvanlige kontaktperson eller hentes i en af Lemvigh-Müllers 23 butikker. Kataloget giver et nemt og hurtigt over de mest anvendte sensorer og maskinsikkerhedskomponenter samt tilbehørsdele som beslag og kabler.

Om Lemvigh-Müller
Lemvigh-Müller er Danmarks største stål- og teknikgrossist med over 1300 ansatte, cirka 350.000 varenumre, 23 kundecentre, tre centrallagre og fire produktionsfaciliteter.

Om Telemecanique
Telemecanique er en del af den franske elektroteknik-koncern Schneider Electric, som også den danske elmaterielproducent Lauritz Knudsen (LK) indgår i.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lemvigh-Müller A/S

Stationsalleen
2730 Herlev
Danmark
Lemvigh-Müller A/S

Send til en kollega

0.154