23948sdkhjf

Cradle to Cradle

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berendsen Textil Service A/S

Tænker du i cirkulær økonomi, kan du nu få designet dit toiletrum med 100 % genanvendelige produkter.

Berendsens dispensere har, som de eneste på det danske marked, fået det internationale bæredygtighed og produktsundheds certifikat – Cradle to Cradle. Det er din garanti for, at Berendsen dispenserne er 100 % genanvendelige og forårsager et minimum af spild, hvad angår forurening og affald.

Cradle to Cradle stræber efter at genbruge råmaterialer fra produktionsprocessen. Ifølge denne filosofi bør hvert materiale der anvendes i produktet blive genanvendt i et nyt produkt eller genanvendt ved at gives tilbage til naturen i slutningen af produktets levetid.

Hele Berendsens dispenser linje har opnået denne certificering. Det betyder, at produkterne kan skilles ad efter endt levetid, og de enkelte materialer kan genanvendes til nyt råmateriale. Råmaterialet bruges til at producere nye plastprodukter som fx skovle og blomsterkasser. Cradle to Cradle certifikatet er udover vores EU Blomst mærket papir og sæbe samt Svanemærket bomuldsruller endnu et bevis på at bæredygtigt og samfundsmæssigt ansvar ligger os meget på sinde. 

Antallet af Cradle to Cradle produkter på markedet er støt stigende. Medio 2017 var der således over 8.000 Cradle to Cradle certificerede produkter verden over. Cradle to Cradle produkter lever op til de meget høje bæredygtighedskrav, som produktstandarden stiller krav til i certificeringsprocessen.

Nedenfor er der beskrevet, hvilke kriterier der ligger til grund for Cradle to Cradle certificeringen, og de krav som Berendsen hygiejnedispensere lever op til.

Materialesundhed

Samtlige indholdsstoffer i produktet kortlægges helt ned til 100 ppm (parts per million) og vurderes for indvirkningen på menneskers sundhed og på miljøet. Målet er, at produktet kun består af materialer, der er 100 % sunde for mennesker og miljø.

Genbrug og genanvendelse

Det vurderes, hvor stor en del af produktet der er lavet af genanvendte eller hurtigt fornybare materialer, samt hvor stor en del der kan genbruges eller genanvendes (teknisk kredsløb) eller nedbrydes sikkert (biologisk kredsløb). Målet er at eliminere begrebet affald og at sikre, at alle materialer bevarer deres værdi.

Vedvarende energi

Energiforbrug kortlægges og det vurderes, i hvor høj grad der anvendes vedvarende energi i produktionen. Målet er, at 100 % af produktionens energiforbrug kommer fra vedvarende energikilder.

Forvaltning af vandressourcen

Vand betragtes som en værdifuld ressource, vandforbrug kortlægges og kvaliteten af spildevandet fra produktionen vurderes. Målet er, at vand udledt fra produktionen har drikkevandskvalitet og at bevare de lokale vandressourcer.

Social ansvarlighed

Det vurderes, om virksomheden handler i overensstemmelse med anerkendte standarder for social ansvarlighed. Målet er at sikre fair arbejdsforhold hos producenten og i alle led af leverandørkæden.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berendsen Textil Service A/S

Tobaksvejen 22
2860 Søborg
Danmark
Berendsen Textil Service A/S

Send til en kollega

0.127