23948sdkhjf

Nu kan du købe dig til omsorg via en app

| Medlemsnyhed | Indrykket af Heymate ApS

Stifterne bag en ny app vil gøre det lettere for folk at købe sig til omsorg og hjælp i hverdagen, når der er behov for det.

Det er ikke nogen hemmelighed, at hjemmeplejen i flere af landets kommuner føler sig pressede. Der mangler flere hænder, mere tid og flere penge for at man kan være i stand til at tage sig ordentligt af de ældre, lyder kritikken.

TV 2 Lorry har blandt andet skrevet om den 74-årige Erik, som gennem en hel uge måtte blive liggende i sengen uden at komme på toilettet.

Det er også TV 2 Lorry, der har kunnet berette om 77-årige Birgit, der måtte vente tre uger på at få et bad. I begge tilfælde er det Attendo, et privat hjemmeplejefirma, der har stået for pasningen af de to borgere.

Men nu vil en ny app gøre det lettere at købe sig til ekstra hjælp i hverdagen, hvis man har behov for det.

App’en hedder Handyhand, og idéen bag konceptet er, at det er privatpersoner, der stiller sin arbejdskraft og hjælp til rådighed, og det er altså helt almindelige mennesker, der kan byde ind på de opgaver, som du måtte have brug for at løse.

“Målet med Handyhand er at gøre det nemmere for folk at få løst ting i hjemmet på en sikker og billig måde,” siger Kenneth Andersen, der er en af stifterne af sitet.

Appen er ikke kun målrettet besværede borgere, der har brug for ekstra hjælp i hverdagen. Man kan også købe hjælp til børnepasning, hundepasning, mindre håndværkeropgaver, rengøring og meget andet.

Pårørende betaler selv for ekstra pleje

At flere pårørende selv vælger at betale for ekstra hjælp og pleje til de borgere, der har brug for det, må ifølge flere politikere ses som en naturlig konsekvens af de besparelser, som hjemmehjælpen bliver udsat for.

Også tilfredsheden med kvaliteten af den offentligt tilbudte hjælp er dalende i nogle kommuner.

I en undersøgelse foretaget af Aarhus Kommune, der er bragt i Horsens Folkeblad, svarer 69 procent af deltagerne, at de var generelt tilfredse med kommunens hjemmepleje eller hjemmehjælp i 2017.

Det er et fald i forhold til en lignende undersøgelse foretaget i 2016, hvor 75 procent svarede, at de var tilfredse.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Heymate ApS

Klostergade 56 C
8000 Aarhus C
Danmark
Heymate ApS

Send til en kollega

0.157