23948sdkhjf

Beregning og dokumentation af beslag til Davit-kran på vindmølleinstallationsskib

| Medlemsnyhed | Indrykket af FRECON A/S

Kravene er enorme til de tonstunge vindmølleinstallationsskibe, som skal kunne klare jobbet på åbent hav i alt slags vejr.

Det gælder også for Davit-kranerne på skibene, som er designet til at løfte enkelt komponenter med en simpel og vedligeholdelsesfri drift til en maksimal højde på 70 meter. Kranernes konstruktion er robust, vejrbestandig og velegnet til meget tunge løft.

Nyt kransbeslag til støtteben
FRECONs kunde skulle levere et nyt emne til en Davit-kran på et vindmølleinstallationsskib. ”Kundens opgave var helt præcist at svejse et nyt kranbeslag i et støtteben,” fortæller Senior Design Engineer Jens Juul fra FRECON. ”Kranen er installeret til at kunne åbne en serviceluge, løfte mindre byrder og til at kunne løfte en servicemedarbejder op, hvis vedkommende kommer til skade.”

Overholdelse af standarder
I forbindelse med monteringen af det nye beslag skulle kunden dokumentere, at beslaget overholder gældende standarder for løft af mindre byder og med mulighed for personløft.

Dokumentation i FE-rapport
”Kunden kom derfor til os for at få gennemført beregninger og udarbejdet dokumentation,” fortæller Jens Juul videre. ” Gennem beregninger i Ansys Workbench, Ansys DesignModeler og Creo har vi nu udarbejdet en FE-rapport, som kunden kan bruge til dokumentation over for sin kunde i vindmølleindustrien. Rapporten påviser at det, der er lavet og udført på skibet, overholder gældende standarder.”

Medlemsnyhed

Indrykket af
FRECON A/S

Egeskovvej 2B
8700 Horsens
Danmark
FRECON A/S

Send til en kollega

0.087