23948sdkhjf

Syddansk Erhvervsskole opgraderer maskinparken

| Medlemsnyhed | Indrykket af GIBOTECH A/S

De sidste par dage har der været flere folk end normalt i hallen hos Gibotech i Odense. De sidste tests er nemlig blevet kørt på den CMS Ares cnc maskine, der fremover skal stå på Syddansk Erhvervsskole i Vejle.

CMS Ares er en 5-akset cnc maskine, der kan bearbejde alle materialer, men på SDE skal den bruges til undervisning i snedker- og maskinsnedkerfaget, så her vil den primært blive brugt til at køre i træ.

Syddansk Erhvervsskole har allerede en cnc maskine, og efter det obligatoriske offentlige udbud blev Ares maskinen bl.a. valgt for at kunne give eleverne et mere varieret undervisningstilbud og det bedste udsyn til maskinen.

- Det er vigtigt for os at give vores elever det bedste udgangspunkt, når de forlader skolen. Det kan vi bl.a. gøre ved at have de bedste maskiner. Og så ser vi også en stor fordel i, at de har mulighed for at lære flere forskellige maskiner at kende, så de bliver endnu mere attraktive for virksomhederne, når de skal ud og finde deres første job, lyder det fra Henrik Madsen, der er faglærer på Syddansk Erhvervsskole og som var med til at vælge Ares maskinen fra Gibotech.

Et godt valg

- CMS Ares maskinen er en fantastisk maskine og et rigtig godt valg til netop Syddansk Erhvervsskole. Ikke alene har den en Z-højde på 1000 mm, men den har også et fantastisk godt udsyn med de store vinduer, så eleverne får mulighed for at følge med i hele bearbejdningsprocessen, fortæller Henrik Thomsen, der er CNC Product Manager hos Gibotech.

Det er Gibotechs erfarne tekniker Tomas Linnet, der har stået for Henrik Madsens oplæring i den nye maskine. Det har han gjort sammen med Karl Erik Andersen fra Østjydsk CAD-CAM A/S, der har leveret post processoren til maskinen. Østjydsk CAD-CAM er en af Gibotechs faste samarbejdspartnere, når det kommer til post processorer til cnc maskiner og var derfor også det oplagte valg til denne opgave.

Porcelænsprober og kvajebajer

Alle detaljer blev gennemgået under oplæringen, så Henrik Madsen er fuldstændig tryg ved maskinen, når den skal bruges i undervisningen hjemme i Vejle. Også 3D tasteren, der er et måleinstrument og hjælper med at finde den præcise positionering af spindelaksen blev studeret nøje. Særligt den lille røde porcelænsprobe yderst på 3D tasteren fik meget opmærksomhed. Og ikke uden grund.

- Hvis man knækker proben under en test, så skal man give kvajebajer, lyder det med et smil fra Karl Erik Andersen, der flere gange har oplevet, at nye kunder ikke har været helt forsigtige nok. 

Ares maskinen får nu lov til at stå i Gibotech lokaler på Datavej i Odense indtil Syddansk Erhvervsskole har gjort lokalerne klar til at modtage den store maskine.

- Vi håber meget at kunne få den leveret inden sommerferien, så vi kan få den klargjort i løbet af ferien, så eleverne allerede kan begynde at bruge den, når de er tilbage igen i uge 31, slutter Henrik Madsen.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
GIBOTECH A/S

Datavej 15
5220 Odense SØ
Danmark
GIBOTECH A/S

Billeder & videoer

Henrik MadsenProbe

Send til en kollega

0.194