23948sdkhjf

Seks begivenheder som kan bremse global vækst

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Hos Atradius har vi konstant et fokus på de politiske udviklinger verden over, fordi vi gennem mange års erfaring ved hvor hurtigt og pludseligt de kan medføre faldende indtjening hos dine kunders kunder og dermed dine kunder.

For seks måneder siden, i vores ”Economic Outlook”, argumenterede vi for, at regeringerne stod med en gylden mulighed for at igangsætte tiltag som ville understøtte nuværende og fremtidig global vækst. Vi kan her seks måneder senere erkende, at regeringerne har taget rådet til sig – om end nogle måske lidt for bogstaveligt. Den amerikanske regering har blandt andet gjort sig ekstra bemærket gennem de sidste seks måneder med massive skattelettelser og fortsatte signaler om protektionistisk politik. Den finanspolitiske regulering anslås at tilføre USA en vækstrate på 0,5 % over de næste to år, men kan fremadrettet medføre problematiske scenarier, idet sådanne finanspolitiske reguleringer af en økonomi som producerer på fuld kapacitet, kan afstedkomme et inflationspres som i sidste ende vil være vanskeligt at kontrollere. Skulle det være tilfældet kan USA være nødsaget til at forhøje renten, og dermed mindske kapitalstrømmene til verdens udviklingsøkonomier, hvilket hæmmer væksten. Efterdønningerne vil betyde lavere forbrug og et højere finansieringsbehov for virksomheder verden rundt, og dermed øge sandsynligheden for at vi kommer til at opleve flere konkurser.

I vores seneste ”Economic Outlook” har vi listet seks forskellige begivenheder, som vi mener kan bremse global vækst. Du kan få indblik i de forskellige hændelser, og læse nærmere om deres effekt på den globale økonomi her.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.131