23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny robot-investering tredobler kapaciteten

Stålvirksomheden Fiotek investerer i svejserobot fra Egatec A/S

Den fynske stålvirksomhed Fiotek A/S har godt gang i ordrebogen og tager det første skridt mod automatiseringen ved at investere i virksomhedens første svejserobot fra Comau. Det er COMAUs ARC4 med Fronius CMT plus svejseanlæg. Den nye robot leveres af Egatec A/S, som er eneforhandler af de italienske robotter herhjemme.

Investeringen sker som følge af en store ordre fra sidste år, som Fiotek skal levere stålemner til. Robotten skal automatisere en produktionslinje, der ellers plejer at være manuel og her skal robotten sikre hurtigere produktion og ensartet svejsekvalitet. Kapaciteten af robotten modsvarer 3 mands arbejde.

Robotten leveres med Fronius CMT svejseanlæg, som kan betegnes som det sidst nye inden for svejsning. CMT står for Cold Metal Transfer og er en svejsemetode hvor lysbuen kører meget stabilt og med minimalt varmeinput. I praksis foregår det ved at systemet detekterer en kortslutning mellem svejsetråd og emne, hvorefter tråden trækkes tilbage igen. Dette frigiver dråben hurtigere i forhold til almindelig MIG/MAG svejsning, hvilket betyder mindre varme til emnet og mindre svejsesprøjt. Det betyder også, at lysbuen er meget stabil, uanset afstand til emnet og hvilken stilling der svejses i.

Fordelen ved mindre ”svejsesprøjt” er, at efterbehandlingen af emnerne (slibningen) nu helt kan undgås. Den mindre varmepåvirkning bevirker at tyndt materiale ikke deformerer i svejseprocessen og at emnet kan håndteres med hænderne straks efter endt svejsning.

Mads Nychel, adm. direktør i Egatec A/S udtaler: ”Det er en meget flot svejsecelle Fiotek har fået lavet og der er virkelig kælet for detaljerne. Vi glæder os til at kunne vise cellen frem til andre interesserede kunder, så de med egne øjne kan se, hvordan det fungerer i virkeligheden”

Ejer af Fiotek A/S, Finn Bøje Rasmussen, udtrykker stor glæde over fabrikkens nye investering, ”Efter rådgivning fra Egatec, faldt valget på deres ARC 4 CMT svejseløsning. Dette er svejseverdens Formel 1 udstyr og det fortryder jeg ikke et sekund af”

Egatec A/S
Hvidkærvej 3
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27348440
P nummer: 1010101979

Kontaktperson

RM
René Møller
Adm. direktør / CEO
+45 631502060 kontakt@egatec.dk

Send til en kollega

0.047