23948sdkhjf

Komplet monitoreringssystem til 3D printet bro

| Medlemsnyhed | Indrykket af FORCE Technology

Hvordan opfører en 3D printet rustfri stålbro sig, når den udsættes for belastningen af fodgængere? Det skal FORCE Technology undersøge ved at designe et komplet monitoreringssystem.

Det hollandske teknologi-start-up MX3D har vundet den prestigefyldte STARTS pris for deres 3D printede rustfri stålbro, som tildeles af EU-kommissionen.

Flere selskaber, deriblandt FORCE Technology er med til at opfylde MX3Ds drøm om at skabe en fuldt ud funktionsdygtig 3D printet ståbro over en af kanalerne i Amsterdam.

Broen blev printet af 4 robotter over en periode på 6 måneder, og den består af 4.500 kg rustfrit stål. Den er bygget op af sektioner på hver ca. 1 m, som bagefter er svejst sammen for at danne en 12,2 m lang bro.

Da denne metode aldrig har været benyttet på en bro, står man overfor flere udfordringer. Kan broen holde til den fremtidige belastning fra fodgængere, som benytter den, og hvordan ser det ud med udmattelse af en 3D printet bro? Disse spørgsmål er nogle, som man stadig mangler svar på.

Udvikling af komplet overvågningssystem
FORCE Technology er involveret i udviklingen af et komplet overvågningssystem, som kan vise broens styrke og strukturelle egenskaber, bl.a. ved hjælp af strain gauges og accelerometre. Dermed bliver de faktiske spændinger efterprøvet ved hjælp af målinger, og de kan så sammenlignes med beregnede målinger.

“FORCE Technology har ønsket at være del af MX3D Smart Bridge projektet, ved at være pionerer indenfor design, opbygning og implementering af innovativ fremstillings- og infrastrukturovervågning. FORCE Technology er interesseret i alle sider af projektet lige fra 3D print i rustfrit stål til det avancerede sensor netværk til IoT og big-data løsninger til at analysere strukturel ydeevne og til at bestemme broens anvendelse og dens omgivelser.

Disse aktiviteter lægger sig fint op ad eksisterende og nyudviklede serviceområder hos FORCE Technology, og vi ser frem til at lære af og udvikle disse innovative løsninger, sammen med selskabet “siger Øjvind Andersen Clement, CEO (administrerende direktør) hos FORCE Technology.

STARTS projekter
Den prestigefyldte pris udpeger anerkendte innovative projekter indenfor science, technology og arts (videnskab, teknologi og kunst) deraf akronymet STARTS. Dette initiativ udpeger og hædrer projekter, som udviser succesfuldt samspil mellem videnskab, teknologi og kunst, og som har potentiale til at kunne bidrage til økonomisk og social innovation.

Konkurrencen afholdes sammen med EUs STARTS Initiativ, som ser den digitale transformation af industri, kultur og samfund som det primære element til at fremme innovation ved at overskride grænserne mellem de enkelte discipliner og genrer.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
FORCE Technology

Park Allé 345
2605 Brøndby
Danmark
FORCE  Technology

Send til en kollega

0.476