23948sdkhjf

SONNE fejrer et år på havnen i Struer

| Medlemsnyhed | Indrykket af SONNE A/S

Det er gået over forventning for ingeniørhuset SONNE, som har skabt 25 lokale arbejdspladser i Struer.

”Vi starter med ti mand – og så håber vi at vokse til det dobbelte.” Sådan lød de ambitiøse forventninger, da ingeniørhuset SONNE for et år siden åbnede kontor i den nye bygning ”Værftet” på havnen i Struer. Men sådan gik det ikke – det gik bedre!

Lokalerne er flotte og rummelige, når man træder indenfor. På denne solrige tirsdag er der plads og luft men det er blot et tilfælde. Nogle dage er der helt fyldt, og hvis alle med tilknytning til kontoret i Struer møder ind på samme tid, er de knap 300 kvadratmeter ikke nok.

- Heldigvis er arbejdsstyrken meget dynamisk og det er yderst sjældent at alle er samlet på kontoret på samme tid. Sådan er det at være konsulentansat: Der går meget af arbejdstiden ude i virksomhederne, fordi meget af kommunikationen foregår bedre på den måde, siger salgskonsulent Heino Holm Knudsen.

Hans kollega i salgsafdelingen Rasmus Lind supplerer:

- Samlet er vi 25 lokale SONNE-medarbejdere tilknyttet afdelingen i Struer. Der bliver ellers talt meget om, at det er svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Vestjylland, men vi har erfaret, at på trods af, at job er blevet flyttet eller nedlagt, så har ingeniører, teknikere og projektledere typisk valgt at blive boende i Vestjylland. Vi er meget glade for og stolte af, at vi kan være med til at skabe og fastholde vidensarbejdspladser i lokalområdet, siger Rasmus Lind.

SONNE har fået en flot modtagelse af det lokale erhvervsliv, og en del af områdets produktionsvirksomheder har meldt deres interesse for konsulentbistand.

- Nogle virksomheder har brug for ekstra kompetencer inden for eksempelvis projektledelse, teknisk design eller maskinbygning i en tidsbegrænset periode. Eller også har man ikke helt opgaver nok til at udfylde en fuldtidsstilling. Der kan SONNE gå ind med en effektiv, fleksibel og skalérbar arbejdsstyrke, og det er en af grundene til, at vi har fået godt fat i det vestjyske område, forklarer Heino Holm Knudsen.

Den varme modtagelse bliver belønnet, fortæller Rasmus Lind.

- Det betyder noget for os, at vi både kan skabe lokale job og være en aktiv del af lokalområdet. Derfor er SONNE også en aktiv medspiller for en del af de lokale sportsklubber. Det er godt for SONNE-medarbejderne, at vi bakker op om deres fritidsinteresser, og via foreningslivet plejer vi også nogle gode netværk og udbreder kendskabet til SONNE. Mange af vores kunder er jo også lokale, og det er kun rart, når vi møder hinanden til idrætsarrangementer i fritiden, siger Rasmus Lind.

Han og Heino er selv nogle af de nyeste på SONNE-kontoret i Struer. Og hvis nogen genkender navnene, så er det måske, fordi Rasmus Lind og Heino Holm Knudsen også er kendt for at have spillet håndbold på topplan for blandt andet TTH Holstebro. Rasmus er nu stoppet helt med håndbold, mens Heino ved siden af jobbet hos SONNE fortsat er håndboldtræner, blandt andet som assistenttræner for Mors-Thy Håndbolds ligahold.

Deres sælgerkollega Jesper Jakobsen forklarer, hvordan de to håndboldspillere har delt den jyske bane mellem sig:

- Strategisk passer det med, at Heino tager den midterste og nordlige del af Jylland, da han har spillet i nogle af klubberne der og kender området, mens Rasmus tager sig af midterste og sydlige del, da han har spillet i klubber der, siger Jesper Jakobsen, som ikke lægger skjul på at netværket i håndboldklubberne betyder en del.

- Der står mange gange en dør på klem i netværket, -det handler om at åbne den og udnytte de muligheder, -siger Jesper Jakobsen.

Jesper var den første sælger, der blev ansat i det nuværende salgsteam, og han holder overordnet styr på alle de bolde, som chefen, Jesper Rasmussen, og de tidligere håndboldspillere kaster i luften.

SONNE-salgsteamet som alle har tilknytning til Struer-kontoret tæller i øvrigt også håndboldspilleren Matilde Hylleberg, så der er snart basis for en stærk opstilling i firmaidrætten.

- Jeg er tovholder på CRM-systemet og back-up for sælgerne med info om deres kunder, siger Mathilde Hylleberg, som på længere sigt også bliver en fast del af salgsteamet.

Hver dag er udfordrende, og der opstår nye muligheder når en virksomhed kontaktes.,Dermed håber salgsteamet også på, at SONNE-holdet med tiden vil vokse yderligere på havnen i Struer.

Salgsteamet er også flankeret af Allan Carstensen, Bo Jespersen og Henrik Mathiesen fra henholdsvis afdelingerne i Thisted, Esbjerg og hovedafdelingen i Silkeborg

Ingeniørhuset SONNE tæller i alt knap 170 medarbejdere fordelt på afdelinger over hele landet. Virksomheden søger endnu flere erfarne medarbejdere med tekniske kompetencer. Der er aktuelt 12 jobopslag på www.sonne.com.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SONNE A/S

A. C. Illums Vej 11
8600 Silkeborg
Danmark
SONNE A/S

Billeder & videoer

Sonne_AT_8049 webSonne_AT_7978 web

Send til en kollega

0.175