23948sdkhjf

Der er sammenhæng mellem tør luft og viras overlevelsesevne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Condair A/S

Jesper Tanggaard fra Sweco Danmark A/S stiller spørgsmålstegn ved, om det efterhånden ikke hører fortiden til, at man tror, luften skal være så tør som mulig?

Jesper Tanggaard forklarer med udgangspunkt i en undersøgelse foretaget af DR. Stephanie Taylor, at der i Danmark har været en målrettet indsats på hygiejneområdet på de danske hospitaler. Hverken herhjemme eller i udlandet har indsatsen imidlertid medført den ønskede reduktion i antallet af infektioner i forbindelse med hospitalsindlæggelser.  

Undgå smittespredning

Ifølge Jesper Tanggaard er én af årsagerne hertil for tør luft. Patienterne mærker blandt andet den tørre luft ved, at deres slimhinderne udtørrer, så transporten af smitte til blodbanen bliver nemmere. Herudover kan luftbårne partikler svæve rundt i luften i længere tid, hvis den er tør sammenlignet med en korrekt fugtet luft.

Ændrede lovkrav

Står det til Jesper Tanggaard, bør der ske en ændring i lovkravene til indeklimaet. Han mener, der bør være et generelt krav til en relativ luftfugtighed på mellem 40 og 60 %.  Dr. Stephanie Taylors undersøgelser viser nemlig, at en luftfugtighed over 40 % dræber 80 % af influenzavira på 15 minutter.

Læs hele artiklen ”Er tørre bygninger årsag til forøget infektionsrate?” og bliv klogere på spørgsmålstegnet og problemstillingen. Hos Condair A/S er vi eksperter i indeklimaet. Oplever du problemer med dit indeklima, er du mere end velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Condair A/S

Parallelvej 2
8680 Ry
Danmark
Condair A/S

Send til en kollega

0.109