23948sdkhjf

Beckhoff øger omsætningen, produktionskapaciteten og salgsnetværket

| Medlemsnyhed | Indrykket af Beckhoff Automation ApS

Beckhoff Automation øger omsætningen med 19 pct. til 810 mio. EUR

  • Omsætning globalt: 810 mio. EUR (+19 pct.) i 2017
  • Medarbejdere globalt: 3.900 (+16 pct.) i 2017

Tyskejede Beckhoff Automation, der har dansk hovedkontor i Kolding, samt kontorer i Hobro og Solrød, har i 2017 opnået en global omsætning på 810 mio. EUR. Det svarer til en vækst på 19 pct. i forhold til året før. Den globale succes skyldes både vellykkede lanceringer af nye produkter, udvidelse af salgsnetværket og produktionskapaciteten, samt vækst hos Beckhoffs kunder.

“2017 var et meget succesrigt år for vores virksomhed. Det glæder os, at alle geografiske områder kan rapportere om vækst,“ fortæller administrerende direktør Hans Beckhoff. “I 2017 oplevede vi robuste verdenskonjunkturer, som medførte en positiv udvikling inden for alle brancher - fra generel maskinbygning til bygningsautomation.“

I 2017 har Asien og stillehavsområdet oplevet størst vækst sammen med Kina, som er det marked, der vokser mest. Men også Tyskland og især det øvrige Europa har bidraget til en god vækst.

Omfattende udvidelse af produktionskapaciteten

“For at kunne favne den eksisterende vækst og den forventede vækst senere på året har vi udvidet vores produktionskapacitet. Eksempelvis er vores kapacitet inden for den primære produktion – elektronikproduktion – steget med mere end 70 pct.,“ forklarer Hans Beckhoff.

Den sekundære produktion, dvs. slutmontagen, er ligeledes udvidet inden for alle produktgrupper. I/O-produktionen er flyttet til en ny, 10.000 m2 stor bygning, hvilket er en fordobling af det hidtidige produktionsareal. Hen mod slutningen af 2018 vil der stå i alt yderligere 40.000 m² til rådighed. Med i alt 140.000 m² på de tyske produktionssteder ser Beckhoff sig godt rustet til fremtidig vækst. I 2018 investerer Beckhoff ca. 50 mio. EUR i bygninger og udstyr. Uafhængigt af dette vil der årligt blive investeret yderligere 60 mio. EUR i udviklingen af nye produkter og processer.

Inden for drevteknologi har Beckhoff på lokationen i Marktheidenfeld i Tyskland udbygget sin mekaniske produktion af servomotorer. Dette har resulteret i yderligere 2.500 m2 produktionsareal og 1.000 m2 kontorareal.

Hertil forklarer Hans Beckhoff: “Med egen produktion af motoraksler og kabinetter til vores servomotorer har vi øget vores vertikale produktionskapabiliteter. Dermed kan vi hurtigt imødekomme den stigende efterspørgsel og samtidig øge vores in-house kvalitetsstandard. Med egen produktion af mekaniske komponenter kan vi forenkle og accelerere evnen til at imødekomme individuelle kundekrav, samt udvikle prototyper og implementere innovationsprojekter.“

Kundenærhed som afgørende succesfaktor

En væsentlig succesfaktor i et automationsprojekt er ifølge Hans Beckhoff nærheden til kunden, som muliggør et tæt, tillidsfuldt samarbejde om udarbejdelsen af optimale løsninger. “Vi ønsker altid at være så tæt på kunderne som muligt. Således er vi f.eks. i Tyskland med de nyåbnede kontorer i Erfurt, Fulda og Mannheim næsten i stand til at dække hele Tyskland,“ fortæller Hans Beckhoff.

Beckhoff fortsætter også udbygningen af sit globale salgsnetværk. For nylig blev der etableret et datterselskab i Taiwan, samt et nyt salgskontor i Estland. Et yderligere datterselskab er under opbygning i Mexico. Beckhoff har for tiden 37 datterselskaber eller salgskontorer over hele verden og er globalt repræsenteret i 75 lande.

Antallet af medarbejdere er steget med 16 pct. til 3.900 i 2017. Af disse arbejder ca. 2.900 i Tyskland og 2.600 på hovedkontoret i Verl. I alt 1.400 medarbejdere har en ingeniøruddannelse.

Universelt anvendelige produkter og teknologier

Beckhoff udvikler avancerede systemløsninger til alle områder inden for automation. Med deres høje skalerbarhed kan virksomhedens styrings- og drevløsninger tilpasses til mange forskellige anvendelser. Særligt fordelagtigt, er ifølge Hans Beckhoff, at “vores automatiseringssoftware TwinCAT forener alle nødvendige maskinfunktioner, såsom f.eks. PLC, motion, robotik, måling, Scientific Automation, vision, kommunikation, IoT-funktioner og HMI-betjeningssoftware i en enkelt softwarepakke. Dette giver en høj grad af funktionalitet og gør det muligt for kunden at anvende førende teknologi, samtidig med at omkostningerne holdes nede,“ udtaler Hans Beckhoff.

For tiden glæder Beckhoffs ingeniører sig over, at man nu med TwinCAT Vision også kan stille billedbehandling, dvs. den maskinbaseret vision, til rådighed som en yderligere komponent i TwinCAT. Den dybe integration af billedbehandlingen i styringsfunktionaliteten giver store fordele for brugeren.

Fortsat positiv udvikling i 2018

“Året 2018 er begyndt godt. I første kvartal kunne vi igen opleve tocifret vækst,“ siger Hans Beckhoff og ser derfor tilsvarende optimistisk ind i fremtiden: ”Væksten i 2018 vil måske blive lidt mere moderat, men sandsynligvis fortsætte på et højt niveau. Vi har en fremragende markedsplacering både teknologisk og salgsmæssigt.“

Medlemsnyhed

Indrykket af
Beckhoff Automation ApS

Birkemose Allé 25
6000 Kolding
Danmark
Beckhoff Automation ApS

Send til en kollega

0.13