23948sdkhjf

De seneste innovationer fra amada løfter skærekvaliteten på fiberlasere til et nyt niveau

| Medlemsnyhed | Indrykket af Amada Denmark

For at løfte kvaliteten af fiberlaserskæring til nye niveauer, introducerer AMADA to nye teknologier: Silky Cut Fibre og Gas Mixer.

Disse banebrydende nyskabelser, der er kan leveres til virksomhedens ENSIS og LCG (4 kW+) fiberlaserskærere, sikrer en overlegen skærekvalitet i forhold til almindelige fiberlasere og muliggør derved, at kunder kan gå ind i nye markeder og vinde yderligere ordrer.

Skønt industriens fortsatte efterspørgsel efter fiberlaserteknologi har været drevet af høje skærehastigheder, er det en veldokumenteret kendsgerning, at kvaliteten falder under CO2 lasernes, når der skæres i tykkere pladeemner af visse materialer. Med dette i fokus er AMADAs Silky Cut udviklet til skæring af rustfrit stål af op til 15mm tykkelse med fiberlaserteknologi men i samme kvalitet som CO2 lasere.

Det der gør AMADAs Silky Cut enestående er kombinationen af virksomhedens egen fiberlaserkilde, et skærehoved af nyt design og optimering af stråleoptikken samt en stor forståelse for gasstrømdynamik og stråleskæringsteknikker. Kunder kan nu skære mellem-til-tykt rustfrit stål i den sikre vished om, at det vil opfylde de højeste standarder. Derudover kan brugere, der skærer tykkere materiale nu nyde godt af den reduktion i energiforbrug, der er forbundet med fiberlaserskæring, der typisk forbruger 70% mindre energi end en tilsvarende CO2-laser. Sektorer, der vil drage fordel af dette, inkluderer anvendelsesmæssige formål inden for olie og gas samt udstyr til fødevareindustrien.

Også unik for AMADA er Gas Mixer, der er designet til skæring af aluminium ved hjælp af fiberlaserteknologi, men af CO2-kvalitet.

Skønt næsten gratfri fiberlaserskæring af aluminium kan foretages med ilt som skæregas, anvendes denne løsning sjældent, da brugen af ilt som skæregas betyder, at skærefladen efterfølgende ikke kan svejses. Derfor vælges nitrogen ofte til skæring af aluminium, hvilket gør forarbejdningen hurtig, men giver en kvalitet der i nogle tilfælde ikke er tilfredsstillende.

Ved hjælp af AMADAs Gas Mixer system blandes gasserne til et forhold, der beviseligt giver den perfekte kombination af forbedret skærekvalitet samt efterfølgende mulighed for svejsning. Brugere har derfor muligheden for at eliminere sekundære processer og reducere muligheden for svejsedefekter i forhold til emner skåret med ilt. Producenter inden for automobil-, luftfarts- og underleverandører vil være blandt dem, der drager den største fordel.

Ud over Silky Cut og Gas Mixer vil kunder, der vælger ENSIS maskiner nyde godt af fordelene ved original teknologi til variabel strålekontrol. ENSIS teknologi muliggør hurtig skæring af tynde materialer, højkvalitetsskæring af tykt sort stål med minimal konus samt højhastigheds piercing af tykt sort stål. Herud over kan 3 kW ENSIS fiberlaser skære den samme tykkelse (25mm) sort stål som en standard 6 kW fiberlaser, men med halvdelen af energiforbruget. Resultatet er lavere omkostninger pr. emne, lavere energiudgifter og større fortjeneste. ENSIS-maskinen har vist sig særligt populær blandt underleverandører, der forlanger både fleksibilitet og reducerede produktionsomkostninger.

Kort sagt, mens mange producenter går over til at bruge fiberlaserteknologi for at øge fortjenesten gennem hurtigere produktion og reduceret energiforbrug på tynde emner, kan skærekvaliteten af tykkere emner blive kompromitteret. Med dette i mente bør fabrikker eller produktionsværksteder, der skærer både tynde og tykke materialer vælge Silky Cut og Gas Mixer for at få fordele over hele linjen. Der vil ikke længere være nogen grund til at have en CO2 laserskærer eller gå på kompromis med kvaliteten.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Amada Denmark

Erhvervsbyvej 4
8700 Horsens
Danmark
Amada Denmark

Send til en kollega

0.116