23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brug kanban-princippet til at få styr på dit C-varelager

Hvis du har mistet overblikket over C-varelageret, så er der heldigvis en løsning til at skabe orden i kaos – endda én, der smitter positivt af på bundlinjen.

Med en kanban-løsning, såsom Saniståls EasySupply, sparer din virksomhed lønkroner og optimerer processerne omkring jeres c-varer. C-varekategorien dækker over mange, små og til tider billigere varer, som du bruger til at understøtte den daglige produktion. Når du køber disse forbrugsvarer, bliver der måske bestilt lidt ekstra til hylden, så du er sikker på at have nok.

Men brugen af disse varer ændrer sig ofte over tid, og pludselig står du med et lager fyldt med varenumre, som du enten bruger meget sjældent eller slet ikke. Og selv om C-varer enkeltvis er en mindre post på budgettet, kan der være mange penge og ikke mindst spildtid at spare, hvis du benytter dig af et kanban-system.

 
_________

Hvad er kanban?

Kanban er et princip for optimering, som er velkendt og testet i produktioner over hele verden. Kanban-systemet sikrer, at medarbejderen har de rigtige varer til rådighed tæt ved forbrugsstedet. Kanban bliver ofte indført i produktioner med stor fokus på LEAN og JIT (just in time) produktion for at øge effektiviteten hos medarbejderne og produktionen. Saniståls kanban-løsning hedder EasySupply, og den er velintegreret i logistik, salg og e-handel.

_________
 
 

EasySupply – et enkelt lagerstyringskoncept

EasySupply er et automatiseret og enkelt kasseopdelt lagersystem tilsat en række faste procedurer og aftaler med Sanistål om opfyldning. Kort fortalt bliver to ens kasser med varer placeret på en reolhylde. I bunden af den forreste kasse, ligger et kanban kort. Når kassen tom, tager du kortet og lægger i EasySupply-postkassen, som signal på, at denne vare skal genopfyldes.

Saniståls merchandiser tjekker postkassen og sørger for genbestilling. I mellemtiden bruger virksomheden videre af kasse nummer to. Med aftalte intervaller kommer merchandiseren og fylder op på EasySupply hylderne samt sikrer, at lageret er imødekommende for brugerne. Varen er hermed bestilt, lagerført og klar til brug, uden at din virksomhed bruger ret mange ressourcer på processen. Hver måned modtager du en faktura med en månedsafregning, og ansvaret for lagerbeholdningen er udliciteret til Sanistål, og det samme er bøvl og besvær.

 

Systemet skaber gode forbrugsvaner

Når Sanistål opstiller EasySupply-reoler bliver lageret logisk opbygget efter aftale med virksomheden, så det hænger sammen med måden at bruge varerne på. Resultatet er, at medarbejderne reducerer tid brugt på at lede efter varer på lageret – og de oplever færre frustrationer over en ustabile varetilgængelighed.

KanBan-systemets overskuelige indretning og faste procedurer har desuden vist sig at skabe gode forbrugsvaner blandt de medarbejdere, der bruger systemet.

 

Overblik giver besparelser i tid og penge

EasySupply sparer din virksomhed for penge på flere fronter. Der bliver brugt færre administrative lønkroner i forbindelse med bestilling, fakturering, inventarstatus og lignende, og medarbejderne i produktionen bruger mindre transporttid til og fra lageret, og mindre tid på at lede efter de rette produkter.

Samtidig oplever mange kunder med kanban-løsninger at lageret i højere grad indeholder relevante varer i passende mængder, og derfor kan du skære ned på både indkøb og lagerbinding, fordi dit lager indeholder de rigtige forbrugsvarer.

 

Læs mere om fordelene ved EasySupply her >>

Ahlsell Danmark
Håndværkervej 14
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42997811
P nummer: 1003072200

Send til en kollega

0.047