23948sdkhjf

Fra dygtig arbejdsmand til udlært elektriker hos EL:CON

| Medlemsnyhed | Indrykket af EL:CON A/S

John Laursen er udlært elektriker i dag den 4. maj 2018 hos EL:CON i Aarhus.

Af HR og kommunikationsmedarbejder Mette Riis, meri@elcon.dk

John startede i 2001 som arbejdsmand hos Elanlæg – som dengang hørte under NRGi. Han fik senere en aftale om at fortsætte som voksenlærling i EL:CONs serviceafdeling – nu er han udlært elektriker, endda med et flot 10-tal på svendeprøvebeviset.

»Jeg har fået merit for mine mange år som arbejdsmand, så derfor er jeg udlært otte måneder før, jeg ellers ville kunne kalde mig elektriker,« forklarer John. 

I tiden hos Elanlæg – nu Trafik og infrastruktur – modtog John sidemandsoplæring af de øvrige teknikere, samtidig med at han deltog i kurser inden for højspænding: »Jeg arbejdede med master og kabler, som dengang havde en størrelse på 800 kvadrat – i dag er de langt mindre,« forklarer den nyudlærte elektriker. 

John finder faget meget spændende og kan lide, at der hele tiden findes så mange nye opgaver og områder, man kan kaste sig ud i.

»Jeg har været i rotation i flere forskellige afdelinger her i Aarhus gennem min læretid, blandt andet i Projekt, Service, Sikring og sågar ’udlånt’ til Trafik og infrastruktur. Det har budt på mange forskellige opgaver og kollegaer, som alle har været hjælpsomme og gode at samarbejde med,« fortæller han.

Fastansat
John har sagt ja til tilbuddet om at blive hos EL:CON som fastansat elektriker, nu hvor læretiden er overstået: »Vi er glade for, at vi kan tilbyde John en stilling her hos os i Serviceafdelingen, og ikke mindst at han har sagt ja. Han er én af de kollegaer, der er fagligt dygtig samtidig med, at han er meget vellidt blandt sine kollegaer og ude hos kunderne,« fortæller serviceleder Jørgen Guld.

John er glad for sine opgaver i Serviceafdelingen: »Ja, det passer mig fint at installere datanetværk på plejehjem og skoler, jeg kan godt lide almindeligt elektrikerarbejde.«

Der er også andre opgaver, der har hæftet sig hos den nyudklækkede svend: »Jeg var i Sikringsafdelingen, da jeg fik ansvaret for installation af tv-overvågning på et galleri blandt dyre kunstgenstande. Det var et stort ansvar og en sjov opgave.«

Når John får fri efter en veloverstået arbejdsdag hos EL:CON, tager han hjem til sin familie, der tæller kone og børnene på fire og syv år: »Min kone og jeg har planer om at holde en fælles fest for at fejre mit svendegilde og hendes 40 års fødselsdag,« fortæller han.

Stort tillykke John:-)

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
EL:CON A/S

Ryhavevej 50
8210 Aarhus V
Danmark
EL:CON A/S

Send til en kollega

0.131