23948sdkhjf

Overvågning og opsætning af IO-link enheder i felten

| Medlemsnyhed | Indrykket af Pepperl+Fuchs A/S

Direkte på stedet Med din SmartPhone eller tablet.

I en tid hvor BIG data, Internet of Things eller Industry 4.0 er blevet populære begreber til at få mere transparens i og forståelse af sin produktionsproces, er I/O enheder med binære f.eks. PNP eller analoge ind og udgange f.eks. 4-20 mA blevet erstattet med sensorer og aktuatorer med den digitale IO-Link forbindelse. Det betyder at alle sensorer kan reprogrammeres fra kontrolrummet når man ændrer sin produktion fra at fylde 5 liter til 10 liter spande.

Mange PLC’er har indbygget IO-link kort. Og det smarte ved IO-link sensorer er, at kan de ikke se en IO-link enhed i den anden ende af ledningen så opfører de sig som en traditionel 3-leder PNP eller 4-20 mA sensor. Dvs. man kan allerede nu fremtidssikre sin produktion ved at bruge IO-link enheder.

Ulempe har været at justering og opsætning af IO-link enheder ikke har kunne ske direkte på enheden ved f.eks. at dreje på et potentiometer eller stille nogle DIP-switche, men har skulle ske via IO-link interfacet på PLC’en og så er der pludselig langt at løbe frem og tilbage mellem kontrolrummet og maskinen, når det er det tyvende gang man skal gøre det.

Alternativet til at løbe, hvis man følte man havde nået de 10.000 skridt Sundhedsstyrelsen anbefaler om dagen har været at stå og balancere på en stige med bærbar PC og en IO-Link master og monitorere og opsætte sin IO-link enhed på den måde.

Nu er det heldigvis blevet meget mere brugervenligt at idriftsætte og servicere IO-link enheder i felten.

Du bruger bare din Smartphone eller tablet med internetforbindelse og en SmartBridge enhed fra Pepperl + Fuchs.

SmartBridge kobles ind på ledningen mellem IO-link-enhed og PLC og kommunikerer ned Smartphone/Tablet via Bluetooth. Så din Smartphone bliver dit nye multimeter/sensortester og programmeringsenhed.

Desuden kan Smartbridge logge data på et micro SD-kort, som efterfølgende kan analyseres på f.eks. en PC. Data kan også logges via et USB 2.0 micro-B interface.

Der findes App til både Apple-enheder (iPhone og IPad) og Android smartphones og tablets.

Smartbridge er kompatibel med alle IO-Link enheder uanset fabrikat, dog kræves det at SmartPhone/tablet har internetadgang således at den tilhørende beskrivelse (IODD-fil = IO Device Description) af den tilkoblede IO-Link enhed kan downloades. Når først IODD’en er hentet kræves internetforbindelse ikke mere.

Dog opnås en fint grafisk præsentation kun med Pepperl+Fuchs sensorer mens tredje-partsenheder af andet fabrikat præsenteres mere enkelt afhængig af den tilgængelige IODD-fil.

Link til YouTube video med præsentation

Link til YouTube video, som viser et praktisk eksempel

Link til mere information om IO-Link og Smartbridge.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Pepperl+Fuchs A/S

Kirkebjerg Allé 90
2605 Brøndby
Danmark
Pepperl+Fuchs A/S

Billeder & videoer

MAC0002380_rgbMAC0003126_rgbMAC0006737_rgbMAC0007337_rgb (1)

Send til en kollega

0.097