23948sdkhjf

Derfor kan det betale sig at hyre en ingeniørkonsulent

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kirkholm Maskiningeniører A/S

Slip for omkostninger til ferie og sygefravær, kom effektivt i mål - og vink farvel, når opgaven er løst.

Pengene fosser ud af kassen, så snart en konsulent træder ind ad døren. Sådan lyder fordommen gerne, når snakken går på konsulenter. Timeprisen alene kan virke afskrækkende, men i mange tilfælde kan det lønne sig at benytte en ingeniørkonsulent frem for at ansætte en fast medarbejder.

Regn det hele med

Når du bruger en ingeniørkonsulent, får du fleksibilitet, specialistviden og effektivitet – og alt sammen på dine præmisser. Når du ikke længere har et behov, kan du vinke farvel med det samme. Det er en stor økonomisk fordel, hvis arbejdsmængden og projekterne er varierende. Groft sagt har en ingeniørkonsulent kun ét formål: at nå i mål med dit projekt – sikkert og til den aftalte deadline.

Indgår du i et ansættelsesforhold med en fast medarbejder, er løn, ferie og pension faste udgifter. Men dertil kommer sygedage, barnets første sygedag, møder, kurser osv. Det er alle faktorer, der også skal tælles med i regnestykket, når man sammenligner prisen på en konsulent og en fast medarbejder.

Den bedste løsning?

Alle virksomheder er forskellige, og der er findes ingen ”one size – fits all”-løsning. Ved du, at der er tale om en permanent stilling, er den bedste løsning højst sandsynligt at bruge ressourcer på at ansætte og oplære en fast medarbejder. Hvis det er muligt at opstøve den rette ingeniør. Er behovet mere afgrænset, er der god grund til at kigge efter en kvalificeret konsulent.

Står du i et ”medarbejder vs. konsulent”-dilemma, skal du overveje følgende:

  • Hvad er projektets varighed og omfang? Er du i en projektvirksomhed, kan der være udsving, der gør behovet for bemanding varierende.  

 

  • Hvilke kompetencer er der behov for? Måske skal der en specifik kompetence til det forestående projekt, mens det næste kræver en anden kompetence.

 

  • Hvad er betydningen af time-to-market? En rekrutteringsproces tager tid - er det vigtigt at komme i gang her og nu for, at projektet skrider fremad som planlagt, kan en konsulent være en fordelagtig løsning.

 

Se mere på kirkholm.dk.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kirkholm Maskiningeniører A/S

Godthåbsvej 33
8660 Skanderborg
Danmark
Kirkholm Maskiningeniører A/S

Send til en kollega

0.103