23948sdkhjf

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

| Medlemsnyhed | Indrykket af Pilz Skandinavien K/S

Med PSENmat præsenterer Pilz nu en egenudviklet sikkerhedstrædemåtte: Den integrerede placeringsregistrering er en verdensnyhed, der stiller en betjeningsfunktion til rådighed for medarbejderen på samme måde som en virtuel afbryder.

PSENmat fra Pilz giver sikker arealovervågning kombineret med en standard-betjeningsfunktion, praktisk talt en virtuelt definerbar afbryderfunktion. Det gør en separat afbryder overflødig. Dette dynamiske omskiftningskoncept muliggør således en mere fleksibel konfiguration, hvilket sparer plads og omkostninger. Integrerede OSSD-udgange sørger for ekstra fleksibilitet: Dermed kan arbejdet med ledningsføring reduceres, og PSENmat kan helt enkelt tilsluttes ethvert analysemodul.

Måtten, der beskytter

Ud over de individuelle betjeningskoncepter sikrer sikkerhedstrædemåtterne adgangene optimalt mod personadgang i overensstemmelse med standarden for trykfølsomme måtter EN ISO 13856-1. PSENmat nedsætter maskinens hastighed eller stopper den helt ved adgang til fareområdet (adgangssikring). I forbindelse med applikationer med dårligt overblik er man også beskyttet i tilfælde af overtrædelse (overtrædelsesbeskyttelse). PSENmat giver her sikkerhed indtil SIL 2 i overensstemmelse med EN ISO 61508 og Safety Level PL d i overensstemmelse med EN 13849. Den meget hurtige reaktionstid på ≤ 25 ms øger desuden sikkerheden. Også større applikationer kan implementeres uden store ekstraudgifter eller merarbejde: Op til 22 måtter kan forbindes i serie, hvilket reducerer arbejdet med ledningsføring betydeligt. Derudover er den robuste sikkerhedstrædemåtte, der er velegnet til kraftig mekanisk belastning, konstrueret til kapslingsklasse IP67 og kan anvendes i omgivende temperaturer fra 0 °C til +55 °C. PSENmat sørger dermed også for øget sikkerhed i barske miljøer.

Integreret omskiftning giver bedre ergonomi

Sikkerhedstrædemåtten muliggør en arbejdsplads med bedre ergonomi: Ved hjælp af den integrerede kontaktfunktion er det enkelt at implementere arbejde med begge hænder fri eller udføre barrierefrit arbejde. Medarbejderen kan f.eks. udnytte den integrerede kontaktfunktion ved hjælp af definerede og markerede måtteområder. F.eks. kan en kvalitetskontrol gennemføres med begge hænder fri: En rød markering betyder "Kontrol ikke bestået", og grøn kunne stå for "Kontrol bestået".

"plus"-måtten

Den nye sikkerhedstrædemåtte PSENmat supplerer Pilz-programmet med sensorteknologi til overvågning af arealer og områder. PSENmat tilsluttes let til de konfigurerbare sikkerhedssystemer PNOZmulti, automatiseringssystemet PSS 4000 og visualiseringsløsningen PMIvisu. I forbindelse med Pilz-styringsteknik får du således en sikker og rentabel, komplet løsning fra én og samme leverandør.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Pilz Skandinavien K/S

Ellegårdvej 25D
6400 Sønderborg
Danmark
Pilz Skandinavien K/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.08