23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Støj-og vibrationsdæmpning af fjernvarmepumper

IAC Acoustics har løst et støjproblem hos VEKS, Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S i Albertslund

På en pumpestation havde VEKS problemer med støj og vibrationer fra nogle store Grundfos pumper. Pumperne var monteret på betonfundamenter understøttet på gummivibrationsdæmpere. Gummidæmperne virkede ikke efter hensigten, da der ikke var taget hensyn til, at hele arrangementet står på et betondæk over en kælder. Dette betondæk kunne derfor komme i svingninger og støjen forplante sig til de tilstødende lokaler, hvor personalet opholder sig. 

 

Løsning

IC Acoustics A/S beregnede fjederdæmpere og designede montageplader, så opstillingen samtidigt blev mere stabil. IAC udførte også montagen, som bestod af montage af vinkelstål, afmontering af eksisterende vibrationsdæmpere samt indstilling af de nye vibrationsdæmpere. Fjederdæmperne er af typen FDR, som har et stop sådan at beton klodsen ikke løfter sig mere end 2 mm, hvis man løfter el-motoren af. Hvis fjederdæmperne ikke havde dette stop, ville beton klodsen løfte sig ca. 20 mm og det kunne give unødig belastning af rørsystemet.

 

Udbytte

Med løsningen dæmpede IAC den lavfrekvente peak med 15 dB, og personalet oplevede markant mindre larm fra pumperne.

 

Firmaprofil

IAC Acoustics A/S er en del af IAC Gruppen, som siden 1949 har løst projekter i mere end 50 lande. IAC projekterer, beregner og udvikler støj- og vibrationsdæmpningsløsninger på et højt teknologisk niveau og leverer totalløsninger til en lang række brancher, herunder offshore, byggeri, R&D, test, audiologi, uddannelse og industri.

 

Yderligere information: www.iac-nordic.dk, tlf. 36 77 88 00.

IAC Acoustics A/S
Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11733174
P nummer: 1000266527

Send til en kollega

0.063