23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Mejeri automatiserer ostepakkeriet

Fra manuelt arbejde til automatiseret pakkeri

Ullerslev Mejeri, der står bag de populære ostemærker som Kong Hans, Stærke Ullerslev og Snehvide, er specialister i pakning af oste. Produktionen startede tilbage i 1939 med Danablu og Danbo. I dag eksporteres 95% af Danabluen eksporteres.

Processen med forsegling af ostene er automatiseret og derefter transporteret til en arbejdsstation, hvor osten pakkes manuelt ned i kasser. Derfor havde Ullerslev Mejeri et ønske om at eliminere dette ensidige arbejde og erstatte den manuelle proces med en ny pakkelinje hvor osten, typisk osteblokke på op til 3 kg, fremover skal håndteres af en pakkerobot.

Egatec Packaging Int. designede en løsning, der skulle gøre ostepakningen mere effektiv. Mads Nychel, direktør i Egatec er glad for det lokale samarbejde ”Vi er utrolig glade for at have fået Ullerslev Mejeri som kunde og at vi har fundet en løsning, der skal hjælpe dem med at forblive konkurrencedygtige og styrke deres pakkeri.”

Den nye pakkelinje består af en standard pakkemaskine, der dog er blevet skræddersyet til Ullerslev Mejeri. I forhold til standardmodellen, er den nye maskine blevet spejlvendt så det passer til indretningen i produktionen. Pakkerobotten bruger forskellige gribere – sugekopper til de rektangulære oste og gribeværktøj til de runde oste. Papmagasinet er integreret i maskinen, der skal rejse forskellige størrelser kasser - både små kasser med plads til 1 ost og større kasser med op til 6 oste. Pakkemaskinen er integreret med en toplukker, også fra Egatec, hvor kasserne lukkes med tape inden palletering.

Krav om fleksibilitet og kompakt design

Hos Egatec fandt Ullerslev Mejeri en leverandør, der kunne levere en løsning der udover at kunne integreres med eksisterende maskiner, også kunne håndtere forskellige former for oste og kasse størrelser.

Ifølge Mads Nychel skulle produktionsanlægget være fleksibelt i forhold til små ordrestørrelser og hele linjen skal kunne omstilles let til den enkelte opgave. ”Kravet var én linje til håndtering af både de runde og aflange oste samt de måneformede oste. Derfor har vi udviklet forskellige gribere efter plug and play princippet. Ved skift af gribere - alt efter hvilke oste og hvor mange der skal ned i kasser, er omstillingstiden under 1 minut. Hele linjen fra rejsning af kasser, skift af griber til toplukning tager under 5 minutter at omstille. Det giver høj fleksibilitet i ordrestørrelser”

I produktionshallen hos Egatec er man ved at lægge sidste hånd på anlægget, der forventes implementeret i den kommende måned. EGApacker leveres forindstillet med de forskellige pakkerecepter for at imødekomme de forskellige typer i linjen.

Yderligere oplysninger:
Mads Nychel, Egatec, tlf. 61 61 10 66

Egatec A/S
Hvidkærvej 3
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27348440
P nummer: 1010101979

Kontaktperson

RM
René Møller
Adm. direktør / CEO
+45 631502060 kontakt@egatec.dk

Send til en kollega

0.047