23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Thule printer døgnet rundt

Prototypeteamet på Thule i Sverige udvikler hurtigt sine konceptidéer og foretager konstruktionsverificeringer med 3D-printerne fra Stratasys.

Thule er en førende producent af transportløsninger til aktive familier og friluftsentusiaster. De fremstiller alt fra tagbokse og tagholdere, børne- og cykeltrailere til tasker og biltilbehør. Allerede i 2008 Investerede Thule i sin første 3D-printer, en Stratasys Dimension SST. Thule oplevede mange fordele ved at have additiv produktion i huset. I dag har Thule udvidet sin kapacitet med to Stratasys Fortus 250mc.

 

Evaluering og verificering af prototyper

Hos Thule anvender man først og fremmest 3D-printerne for tidligt i udviklingsfasen, hurtigt og enkelt at printe prototyper, som skaber grundlaget for nye idéer.  Ud fra disse prototyper kan man evaluere og verificere, inden man går videre i udviklingsfasen.

 -”For os er det vigtigt at kunne sætte os ned og kontrollere konstruktionen, røre, vride og føle”, siger Patrik Mauritzon, Prototype Manager på Thule. ”Når vi er tilfredse med en prototype styres projektet ind i en skarp udviklingsfase og vi starter fremstilling af sprøjtestøbeværktøjer til videre funktionelle tests.

 

Tidsbesparende og fleksibelt

Inden Thule Investerede i sin første 3D-printer bestilte man prototyper fra servicebureauer, hvilket var tidskrævende. I dag, med to 3D-printere i huset, printer Thule prototyper med fuld kapacitet døgnet rundt.

-”Tid og fleksibilitet er det vigtigste for os”, siger Patrik Mauritzon. ”Her oplever vi den største fordel ved egne 3D-printere”, siger Patrik og fortsætter. ”En anden fordel er den enkle betjening af Fortus 250mc, som gør at vi ikke behøver at ansætte nogle til at vedligeholde 3D-printerne. Det er noget vi gør ved siden af”.

 

Vigtig tid kan bruges på idéudvikling

Thule vurderer, at man printer tusindvis af dele hvert år. Det at man kan have en funktionel prototype i hånden på bare nogle timer, gør at man kan bruge værdifuld tid på idéudvikling og hurtigt komme videre til slutproduktet. Har man f.eks. brug for at justere en konstruktion om eftermiddagen, kan printet være klar den efterfølgende morgen. -”Vores 3D-printere kører i princippet døgnet rundt”, siger Marcus Börjesson, prototypetekniker på Thule. ”Det er ikke mange timer den står stille”, fortsætter Marcus. For at effektiviserer flowet lægger vi små printjobs om dagen og store om natten”.

Stratasys FDM-teknikken har fået en central plads i produktudviklingen hos Thule og mange andre virksomheder. Der kan laves flere iterationer på kort tid. Thule oplever en høj driftssikkerhed på Stratasys 3D printerne som printer uden opsyn. Hvilket bidrager til en mere effektiv produktudvikling.

Du finder mere information om Stratasys FDM 3D-printerne på www.protech.dk 

 

 

 

Protech Danmark
Kokbjerg 14
6000 Kolding
Kolding Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28100582
P nummer: 1010741862

Send til en kollega

0.031