23948sdkhjf

Fronius innovation til omkostningseffektiv TIG-svejsning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Løwener A/S

- ny ArcTig proces med fokuseret og målrettet specialbrænder

Der er to faktorer, nemlig hastighed og svejsekvalitet, som spiller en vigtig rolle i svejsning, og som afgør, om processen er tilstrækkeligt omkostningseffektiv. Fronius har videreudviklet TIG processen og skabt ArcTig som en innovativ sammenføjningsproces, der tager højde for begge kravene. Kernen i Fronius ArcTig processen er en ny specialbrænder, som muliggør højpræcis fokusering af TIG-lysbuen og dermed markant øget energitæthed. ArcTig processen muliggør sammensvejsning af højtlegerede plader og rør med en tykkelse på op til 10 mm – uden behov for omkostningskrævende svejseforberedelse.

Princippet i ArcTig svejsning
Fronius ArcTig er en TIG-baseret proces med wolfram inaktiv gas, hvor lysbuen brænder mellem en ikke-afsmeltende wolfram-elektrode og metalemnet i en oxygenfri og reaktionsløs gasatmosfære. Strømflowet varmer elektroden op, hvorved der opstår et elektronflow, som giver en lavere samlet modstand og dermed en blød og bred lysbue. Takket være beskyttelsesgassen sker der ikke nogen kemisk reaktion med det flydende svejsebad. Disse faktorer tilsammen giver en perfekt svejsesøm uden misfarvninger og svejsesprøjt og med et optimalt fiskeskælmønster. Processen er – ligesom den konventionelle TIG-svejsning – velegnet til en bred vifte af anvendelser og materialer, selv de vanskelige som f.eks. titanium.

Svejsebrænder med superfokus
ArcTig svejseprocessen er perfekt til svejseopgaver inden for konstruktion af f.eks. containere, tanke, rør, maskiner, turbiner og kraner. Det centrale element i Fronius innovationen er en specialsvejsebrænder med et elektrodeholdersystem, som gør, at elektroden kan afkøles helt ud i spidsen. Herved øges den samlede modstand, ligesom lysbuespændingen bliver højere. Elektronemissionen sker over et mindre område, men ved en ekstremt høj densitet. Dette giver en smallere og mere målrettet lysbue. I praksis betyder alt dette, at det er enkelt for svejseoperatøren at levere flotte svejsekvaliteter. Som en yderligere fordel forhindrer afkølingen, at elektroden bliver for varm under svejsningen. Resultatet ses i form af øget lysbuestabilitet, længere levetid på wolfram-elektroden og forbedret tænding.

Enkel opgradering af eksisterende TIG strømkilder
Alle Fronius TIG strømkilder med en effekt over 220 A kan uden problemer opgraderes til ArcTig processen. Det eneste, der kræves for opgraderingen, er den nye brænder og en køler, som sørger for den nødvendige afkøling og temperaturstabilitet.

Besparende fordele
Takket være det høje lysbuetryk og den præcise fokusering kan ArcTig bruges til svejsning af komponenter i én svejsestreng op til en materialetykkelse på 10 mm. I konventionel TIG-svejsning er der ofte behov for flere strenge. Hertil kommer, at svejseoperatøren ikke længere behøver at udføre tidskrævende forberedende arbejde på emnerne. Eftersom fugeforberedelse er overflødig i en ArcTig-proces, er der ikke behov for understøttet gennemsvejsning. Behovet for efterbehandling er meget lavt grundet den kun let forhøjede svejsesøm og minimale deformation. Dette i kombination med de markant højere svejsehastigheder, som ArcTig byder på, er ensbetydende med store besparelser.

En enkel proces i det daglige arbejde
Eftersom ArcTig er en videreudvikling af TIG processen, kan svejseoperatøren anvende den nye proces uden nævneværdigt træningsbehov. Der er kun få parametre, som skal indstilles, og det er hurtigt at skifte eller tilslibe wolfram-elektroden.

Læs mere her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Løwener A/S

Smedeland 2
2600 Glostrup
Danmark
Løwener A/S

Send til en kollega

0.417