23948sdkhjf

7 typiske og livsfarlige fejl brugere af reflekstøj begår

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berendsen Textil Service A/S

Vores Safety Segment Manager, har samlet en liste over de typiske fejl, som brugere af reflekstøj skal være opmærksom på.

EN ISO 20471-tøj, også kaldet reflekstøj, er lavet med ét formål; nemlig at øge synligheden og dermed holde folk sikre, når de arbejder eksempelvis på veje, landingsbaner, byggepladser eller store lagre, hvor der kører biler, gaffeltrucks, fly eller lignende.

Alligevel er det ikke alle, der ved, hvor lidt der skal til før sikkerheden sættes over styr. Selv de mindste ændringer i tøjet kan få livsfarlige konsekvenser og derfor begår folk alt for ofte fejl, når de klæder sig selv eller deres medarbejdere på.

Alt EN ISO 20471-tøj er certificeret i en klasse fra 1-3, ud fra hvor synligt tøjet er. Afhængig af arbejdsopgaven og hastigheden på den trafik, som omgiver medarbejderen, er det ifølge Arbejdstilsynet påkrævet at have certificeret, synligt tøj i en af klasserne.

 Hvilken ’klasse’ kræver dit job?

  • Klasse 1-reflekstøj: Hvis den omgivende trafik kører ca. 30 km/t eller derunder.
  • Klasse 2-reflekstøj: Hvis den omgivende trafik kører mellem ca. 30 og ca. 60 km/t.
  • Klasse 3-reflekstøj: Hvis den omgivende trafik kører over ca. 60 km/t.

Hvis man ændrer bare en lille smule på en del af tøjet, beskytter tøjet ikke længere optimalt. Det kan blive livsfarligt! Derfor har vi samlet en liste over de fejl, som folk oftest begår, og hvad du skal være opmærksom på, når dit arbejde kræver, at du er ekstra synlig. 

Jakken tages af
Hele din påklædning skal leve op til kravene for at være godkendt. Tager du eksempelvis din jakke af for at gå rundt i T-shirt, mister du synlighed. Derfor er du ikke længere certificeret i din sikkerhedsklasse. 

Arbejdstøjet bliver for beskidt
For meget snavs på de fluorescerende steder på tøjet nedsætter synligheden. Det bliver derfor sværere at se dig, og dit tøj lever derfor ikke længere op til de gældende sikkerhedskrav.

Sætter bukserne ned i støvlerne
Det ses  ofte, at folk tager bukserne ned i støvlerne , enten fordi bukserne er lidt for lange eller fordi man bedst kan lide det sådan. Det er  dog ikke hensigtsmæssigt, da støvlerne nemt kan komme til at dække for reflekser, som mister sin effekt.

Vasker tøjet forkert
Når man vasker tøjet selv, er der større risiko for, at det bliver vasket forkert, hvilket skader både reflekser og de fluorescerende områder, således at sikkerhedseffekten aftager. Det kan både være temperatur, vaskemiddel og andre tekstiler i vaskemaskinen, som beskadiger tøjet. Optimalt set bør virksomheder have en professionel vaskeløsning, så det sikres, at medarbejdernes tøj bliver vasket korrekt, og dermed  stadig lever op til standarderne i sikkerhedsklasserne efter vask.

Tøjets sikkerhed tjekkes ikke løbende
Tøjets virkning og sikkerhedseffekter skal løbende tjekkes for at sikre, at de stadig er gode nok. Når tøjet bliver vasket på et professionelt vaskeri, bliver tøjet tjekket og påføres eventuelt nye reflekser for at forlænge levetiden af tøjet.

Blusen hænger udover bukserne
Tøjet skal sidde, som det er beregnet til. Det betyder, at hvis der er fluorescerende materiale omkring linningen eller lommerne på tøjet, skal det være synligt hele tiden. Du må derfor ikke lade din bluse hænge ud over bukserne og dække for farven. I så fald mister tøjet sin fulde effekt og certificering.

Tøjet bliver hullet
Tøjet skal altid være intakt. Selv et lille hul på dine bukser eller et påsyet logo fjerner noget af det fluorescerende materiale, og derfor lever tøjet muligvis ikke op til standarden og er ikke længere certificeret i sin klasse.
 

Hvis du vil have mere information om korrekt vedligehold af godkendt EN ISO 20471-tøj eller har brug for at kortlægge jeres sikkerhedsklassebehov, så ring til os på tlf. 70 13 33 31 eller send os en e-mail på: pmsupport@berendsen.dk – vi svarer på din mail indenfor et døgn.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berendsen Textil Service A/S

Tobaksvejen 22
2860 Søborg
Danmark
Berendsen Textil Service A/S

Send til en kollega

0.155