23948sdkhjf

Scantruck: Så nemt gik processen og implementeringen af det nye system

| Medlemsnyhed | Indrykket af ROB-EX A/S (Novotek Planning Systems A/S)

Danmarks største forhandler af entreprenørmaskiner Scantruck har været igennem en proces med at udvælge og implementere en planlægningsløsning, der skal effektivisere arbejdet med at montere tilbehør på entreprenørmaskiner. Valget faldt på ROB-EX

Scantruck fik ROB-EX anbefalet fra andre brugere, som fortalte, at systemet var overskueligt, gav et godt billede af planen og var nemt at manøvrere rundt i. På ROB-EX Brugerdagen gav det store antal ROB-EX-brugere også sikkerhed og tryghed for valget af ROB-EX.

Projektforløbet har været super godt
Scantruck og Novotek Planning Systems startede samarbejdet med en demo af systemet og en workshop. ”Projektforløbet var super godt,” siger planlægger Søren Paaske Dahlgaard. ”Vores projektleder Alex S. Vestergaard fra Novotek Planning Systems var god til at vise os vejen og sætte rammer op, som vi kunne arbejde i, blandt andet ved at fortælle, hvad han forventede af os som kunde, og han var samtidig god til at holde os up-to-date med projektets udvikling. Det var godt og nemt for os.”

Søren Paaske Dahlgaard blev ansat som projektleder til at starte projektet op og få virksomhedens tre systemer Aspect4 (ERP), Smarttid (Tidsregistrering) og ROB-EX (Planlægning) til at snakke sammen. Nu underviser Søren Paaske Dahlgaard planlæggerne og støtter dem i det daglige.

”Jeg troede, det ville være sværere at implementere systemet, også fordi jeg ikke selv har så meget forstand på it. Men Alex S. Vestergaard var god til at få til at virke – han fortalte det, der var nødvendigt for mig og ikke mere end jeg kunne rumme. Han har været en god guide, og min rolle har mest været at koordinere tingene,” fortæller Søren Paaske Dahlgaard tilfreds.

Workshoppen var bydende nødvendig for at skabe fælles fodslag
Det var vigtigt for Scantruck, at deres it-/ERP-leverandører kunne sige god for ROB-EX, da systemet skulle integrere til både tidsregistreringssystem og ERP. Alex S. Vestergaard hjalp med afklaring af de to interessenters rolle i planlægningen og varetog selv kontakten til dem.

”Alt blev afklaret via workshoppen. Det var rigtig godt at få mulighed for at stille spørgsmål til værktøjet, dykke dybere  ned i det og sammen med Novotek Planning Systems finde frem til vores helt præcise behov til planlægningsløsningen. På workshoppen fik vi skitseret ideerne og blev konkrete på, hvordan data skulle flytte sig, hvad vi havde brug for hvor – og vi fik afklaret de andre interessenters ønsker,” siger planlægger Søren Paaske Dahlgaard.

Også Novotek Planning Systems oplever, at der er store fordele ved at afholde workshop inden projektopstart. ”På workshoppen arbejder vi altid med virksomhedens egne data og får en fælles forståelse af den planlægningsopgave og de udfordringer, der skal løses,” forklarer Alex S. Vestergaard, der er Senior Solution Specialist hos Novotek Planning Systems og har stået for implementeringen af ROB-EX Scheduler hos Scantruck.

Om Scantruck
Scantruck er den største forhandler af entreprenørmaskiner i Danmark. Virksomheden begyndte med fire ansatte for 21 år siden og har i dag 165 ansatte, fordelt på to afdelinger i Skive og Ringsted. Planlægningsopgaven hos Scantruck er planlægning af de montører, der servicerer og monterer trucks, teleskoplæssere, lifte, gravemaskiner osv. Det er typisk nye maskiner, der skal monteres med udstyr efter kundens ønsker fx skovle, gafler, læsseudstyr, lygter mv.

Scantrucks vision er at være Skandinaviens største og mest attraktive maskinleverandør. Det kræver, at de kan levere til tiden, være fleksible og meget omstillingsparate. Det er de blevet med produktionsplanlægningsværktøjet ROB-EX Scheduler.

Målet med implementering af ROB-EX Scheduler var at:
Opnå mere effektiv planlægning og skabe mere luft i planen, så leveringstider bliver overholdt uden dyre overarbejdstimer.
Sikre at alle komponenter er hjemme, før en produktion sættes i gang.• Skabe kortere gennemløbstid.
Se konsekvensen ved omplanlægning, når en kunde ønsker en ordre flyttet.
Trække kørelister med oversigt over planlagte opgaver, så alle ved hvad de skal lave og kan bestille varer på lageret i god tid.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
ROB-EX A/S (Novotek Planning Systems A/S)

Stærmosegårdsvej 8
5230 Odense M
Danmark
ROB-EX A/S (Novotek Planning Systems A/S)

Billeder & videoer

3

Send til en kollega

0.137