23948sdkhjf

Forskning hjælper vandkefir start-up på markedet

| Medlemsnyhed | Indrykket af DTU Food Tech

Pure Kefir Crystals er meget snart blandt de få på markedet med vandkefir i storproduktion. Hjælp fra DTU forskere har været afgørende i udviklingen af produktet samt muligheden for storproduktion

Googlesøgning: Vandkefir

Søgningen afslører hurtigt, at vandkefir er et ret nyt produkt, som hovedsagligt er kendt blandt foodies og madbloggere. Men vandkefir i produktion, produkter som kan købes for penge, dem er der få af på markedet. Pure Kefir Crystals er meget snart blandt disse få. Og med hjælp fra DTU-forskere er virksomheden blandt de få på markedet, som har et meget detaljeret kendskab til deres produkt, hvilket er vigtigt, når man præsenterer nye produkter for forbrugeren:

”Vi har fået målt og kender alle de grundlæggende værdier eller bakterier, vitaminer, mineraler i produktet og kan dermed dokumentere det probiotiske og næringsmæssige indhold i produktet samt hvilke gode egenskaber, videnskaben i forvejen dokumenterer, at indholdet i vores drik har for kroppen. Og dette er særligt vigtigt, når man skal præsentere et nyt produkt som vandkefir for forbrugeren,” fortæller grundlægger og CEO, Mayianne Malin Holm Dinesen.

Der er mange udfordringer forbundet med at få udviklet den helt rette vandkefir opskrift:”Udfordringen med vandkefir ligger i at styre en levende gæringsproces med probiotiske bakterier. Der er utrolig mange knapper man kan skrue på, og her er udfordringen at finde ud af hvilke knapper og hvor meget der skal skrues for at få det resultat, du ønsker,” fortæller Mayianne.

Derfor var det en stor hjælp for Mayianne, at komme med i CPH FOOD projektet, der skaber partnerskaber mellem SMV’er og vidensinstitutioner. Her blev Pure Kefir Crystals koblet sammen med et forskerteam fra DTU, som gjorde virksomheden meget klogere på deres vandkefirprodukt:

”Vi har undersøgt de basale gæringsegenskaber, hvor vi blandt andet har kigget på sukkerkoncentration og identificering af organismer. Derudover har vi lavet forbrugertest af vandkefirens sensoriske egenskaber og gjort det muligt at opskalere produktionen,” fortæller lektor ved DTU Fødevareinstituttet, Timothy John Hobley, som var den ledende forsker på Pure Kefir Crystal projektet. DTU har hjulpet virksomheden i processen fra køkkenbordet til butikshylderne og i løbet af marts 2018, regner de med at have vandkefir klar på hylderne. Ifølge Mayianne har CPH FOOD projektet være en ”fast forward”-knap for den lille virksomhed:

”Med DTU forskernes mange målinger har jeg nu fået et unikt kendskab til mit produkt – langt hurtigere og på et meget højere niveau, end jeg selv kunne have nået frem til,” beretter Mayianne. Vandkefir er en del af et voksende marked, der på globalt plan forventes, at stige fra 215 milliarder kroner i 2015 til 300 milliarder i 2020, ifølge verdens næststørste markedsanalysebureau, MarketandMarkets. Og Mayianne selv, har også positive forventninger:

”Markedet kalder på mere probiotiske produkter, og så snart forbrugerne får øjnene op for vandkefir og dets mange positive effekter, så vil efterspørgslen stige,” lyder det fra Mayianne. Flere start-ups burde gøre brug af CPH Food, da det er er et unikt tilbud for iværksættere, der sjældent har mange økonomiske ressourcer ved hånden:”Det er altafgørende for en nystartet virksomhed, uden stor økonomi at få den viden og særligt også det netværk, som vi selv har fået igennem projektet,” fortæller Mayianne.

Pure Kefir Crystals vandkefir vil fra en start af kunne findes på butikshylderne i Københavnsområdet i løbet af marts 2018.

CPH FOOD

Greater Copenhagen Food Innovation også kaldt CPH FOOD er et tilbud om vidensbaseret hjælp til innovativ produktudvikling for små og mellemstore virksomheder inden for det fødevarerelaterede område i Region Sjælland og Hovedstaden. Partnerne bag projektet tilbyder en solid og målrettet kompetence-platform til virksomhederne, og projektet til formål at styrke beskæftigelsen og øge væksten i fødevareerhvervet i regionen.

Partnere i projektet er DTU Fødevareinstituttet, KU Fødevarevidenskab, Capnova, Agro Business Park/Future Food Innovation og Danish Food Cluster.

Kontakt
John Sørensen
Specialkonsulent
DTU Fødevareinstituttet
93 51 35 28 
johs@food.dtu.dk

 

 

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
DTU Food Tech

Kemitorvet
Bygning 201
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
DTU Food Tech

Send til en kollega

0.163