23948sdkhjf

Størrelsen har betydning mener nogle-men andre gange er småt nu godt.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Pepperl+Fuchs A/S

Pepperl+Fuchs har verdens mindste ægte laserfotocelle til automationsformål. Og hvorfor er småt så godt i visse sammenhænge: Tendensen går mod mindre og mindre apparater og applikationer, for at reducere energi- og resurseforbruget.

Mobiltelefoner var engang kun slæbbare og luftfotografering krævede en helikopter, hvor man i dag kan have en telefon i uret og nøjes med en drone til luftfotos. Traditionelt har man i applikationer med begrænset plads måttet anvende fiberoptiske løsninger med separate forstærkere, en bøvlet og omkostningstung løsning som kunne give problemer med gensidig interferens ved flere enheder tæt ved hinanden.


Med de flade kun 4 mm tykke R2F og R3F fotoceller (ydermål: 4 x 12/16 x 26 mm) beregnet til frontmontage med henholdsvis 8 og 10 mm hulafstand har man et reelt alternativ til fiberoptiske løsninger.

Hvad er forskellen på laser og andre lyskilder? Og hvilke fordele og ulemper har laser?

En Laser er i princippet en ideelt punktformet lyskilde som derfor udsender lyset i en smal stråle i perfekt parallelle linjer i samme svingningsmønster (I fase eller samme takt) såkaldt kohærent lys, i modsætning til andre lyskilder som lysdioder (LED) og glødelamper, som er diffuse og spreder lyset, som desuden ikke er i fase.

Man kan derfor detektere mindre emner, som f.eks. nåle og kanter langt nøjagtigere end med andre lyskilder, samtidig med at man undgår falske detektioner forårsaget af strejflys fra den diffuse lyskilde som reflekteres fra ikke relevante objekter. Laserbaserede fotoceller er også hurtigere end de LED-baserede.

Kohærent lys fungerer bedre i partikelfyldte miljøer med f.eks. støv eller vanddamp.

Ulempen ved laser kontra LED er en højere kostpris, og traditionelt kortere levetid og mindre tolerance overfor høje temperaturer og en tendens til oval i stedet for cirkulær lysprik. Men både på LASER og LED sker der udvikling på halvlederområdet.

Pepperl + Fuchs anvender DuraBeam laser i øjensikker klasse 1 som løser problemerne med levetid, omgivelsestemperatur op til 60°C og faconen på lysprikken.

Også på LED siden er der sket fremskridt i form a pin-point teknologi som giver en tilstræbt punktformet lyskilde som forsøges tillempet laserens intensitet med en fokuslinse. Men lyset er fortsat ikke kohærent og alle os der som børn har siddet og brændt huller i avispapir med et brændeglas i solen ved, så er lyset fra brændeglasset kun tilstrækkeligt fokuseret i én bestemt afstand fra papiret til at kunne brænde huller, derfor taler man om brændvidden på linser og objektiver. Derfor er pinpoint teknologi ikke så effektiv som laser i alle afstande. Men fra et kostsynspunkt er LED fortsat attraktiv i mange applikationer.

Pepperl + Fuchs tilbyder derfor både LED og LASER-baserede løsninger i hele R2 og R3 miniature-serien, inkl. de flade R2F og R3F varianter.

 

Øvrige fordele ved R2/R3 serien.

·         Frontglas er udført i Ridsefast og antistatisk glas, betyder at hele serien kan tåle direkte kontakt med emnerne og anvendes i støvede miljøer f.eks. papir

·         Strømforbruget er lavt, i tomgang under 10 mA

·         Integrerede gevindbøsninger i R2 og R3 i klassisk miniaturehus sikrer hurtig og enkel montage uden at skulle sidde og fedte med små møtrikker og skiver

·         45° kabeludføring på R2 og R3 i klassisk miniaturehus, minimerer pladskravet til kablet og sikrer at det ikke bukkes for skarpt uanset om man ønsker kablet lodret eller vandret i forhold til fotocellens akse.

·         Polarisationsfiler på refleksfotoceller sikrer korrekt detektion også af stærkt  reflektive emner; det klassiske eksempel er fejldetektion på en medarbejder i refleksvest langt ude i baggrunden, grundet den høje lysmængde som reflekteres fra vesten.

·         Anvendelsen af trianguleringsprincippet på diffuse fotocceller sikrer korrekt afstandsmåling og altså korrekt baggrundsafblænding samt  lav sort/hvid-difference, det vil sige at mørke og lyse emner detekteres i samme afstand selvom det lyse emne returnerer en større lysmængde

·         Versioner med 2 m ledning eller pigtail med M8-stik

Se mere på den dedikerede side www.pepperl-fuchs.com/r2r3


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Pepperl+Fuchs A/S

Kirkebjerg Allé 90
2605 Brøndby
Danmark
Pepperl+Fuchs A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.123