23948sdkhjf

Kursus: Bliv bedre til indkøb og planlægning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Industrisamarbejdet - En del af DI

Problemer med leveringsfrister, kapacitetsproblemer eller stigende overarbejde? Så kan de to indsatsområder planlægning og indkøb være værd at kigge på.

Med enkelte forandringer kan du skabe bedre flow i virksomheden. Både indkøb og planlægning betyder meget for virksomhedens evne til at levere til tiden. Derudover er det vigtigt at have styr på forsyningskæden, så flaskehalse undgås. Får du f.eks. ikke planlagt produktionen rigtigt ender nogle emner måske med at ligge stille, og gennemløbstiden bliver derfor længere end nødvendigt. På vores nye kursus i indkøb og planlægning får du indsigt og viden om planlægning, operationelt og strategisk indkøb.
Ved bare at gøre tingene lidt smartere, er der i den grad penge at spare.
Du bliver undervist af konsulent Jacob Lei, der har 8 års erfaring med indkøb, planlægning og outsourcing hos henholdsvis Kongskilde og Kverneland A/S.

Kurset afholdes over tre dage.

Tilmeld dig her

Formål
Kurset i planlægning og indkøb har til formål at give dig en forståelse for, hvordan der via operationelle forandringer kan skabes store besparelser. Optimering af driften kan derefter iværksættes med redskaber, som du får på de tre kursusdage.
Hvem kan deltage?
Kurset henvender sig til medarbejdere og ledere fra små eller mellemstore virksomheder, der arbejder med planlægning og indkøb. Undervisningen tager udgangspunkt i dagligdagen på virksomheden.
Kurset er et samspil mellem teori og dialog, og du får:
- Værktøjer, der tilpasses dine individuelle behov
- Viden om lagerstyring og optimalt lagerniveau
- Indsigt i leverandørstrategier
- Sparring med de andre deltagere på kurset
 
Modul 1: Planlægning (14. marts 2018)

Du får en gennemgang af grundlæggende planlægningsdata, kvaliteten og behovet for stamdata. Du vil lære, hvordan et planlægningsbehov opstår, og hvor går det ofte galt i planlægningen, herunder hvordan det kan optimeres. Derudover vil du få viden om, hvordan du kan måle din kapacitet, og hvorfor det er vigtigt, at kende denne kapacitet. Endelig vil du få viden om og indsigt i prioritering af produktion samt forsinkede leverancer fra leverandører.

Gennemgang af forberedelsesopgave i plenum.

Modul 2: Operationelt indkøb (12. april 2018)

Du opnår viden om behovet for kommunikation mellem indkøb, planlægning – produktion og salg – leveringsbekræftelser – varemodtagelse - fakturakontrol samt optimering af det operationelle indkøb.
Derudover vil du få viden om forhandling: Standpunktsforhandling vs. Principforhandling, forhandlingsinteresser, forberedelse af en forhandling, bedste alternativ til forhandlingsløsning, objektive kriterier samt ”grove” tricks.
Dagen afsluttes med en gennemgang af mulighederne for at optimere disponeringen vha. Kanban, EDI, rammeaftaler og sikkerhedslagre.

Praktisk gruppeopgave: Planlæg en forhandling. Vi prøver i praksis at forberede og planlægge en forhandling.

Modul 3: Strategisk indkøb (15. maj 2018)

Du får viden om strategisk indkøb -  struktur, målsætning og nøgletal. Derudover gennemgås metoden dobbelt ABC-analyse til kategorisering af bl.a. leverandører og herunder udarbejdelse af leverandørstrategi.
Sidst på dagen forholder vi os til markedsudsving, og de deraf afledte konsekvenser.

Praktisk øvelse: Udarbejd egen dobbelt ABC-analyse og fremlæg ABC-strategien. 

TID:
Modul 1:
14. marts 2018
Modul 2:
12. april 2018
Modul 3:
15. maj
Alle dage kl.
09:00-16:00

STED:
Trinity Hotel
Gl. Færgevej 30
7000 Fredericia

PRIS:
Kursusprisen er kr. 6.500 (ekskl. moms) - efter fradrag af foreningstilskud, der ydes af Fremstillingsindustrien eller IAK, er prisen kr. 3.250,-.
Prisen er inkl. kursuspakken og forplejning.

KONTAKT:
Navn: Mark Fisker
Titel: Chefkonsulent
Tlf: +45 3377 3355
E-mail : mafi@di.dk

TILMELDING:
Senest 1. marts 2018


TILMELD DIG HER

 

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Industrisamarbejdet - En del af DI

H.C Andersen Boulevard 18
1787 København V
Danmark
Industrisamarbejdet - En del af DI

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.099