Udsigten til en protektionistisk politik bekymrer den amerikanske bilbranche.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Atradius

Trump-administrationens protektionistiske politik spår bekymring for den ellers spirende optimisme i branchen.

Produktion og salg af hhv. SUV’er og trucks oplevede en fortsat stigning i første halvdel af 2017. Anderledes ser det ud på markedet for mindre passagerbiler, som på trods af stigende BNP og oliepriser på laveste niveau siden 2003, ser ud til allerede at have toppet.
Årsagerne til den mulige ændring  i branchen tilskrives blandt andet en stigning i bilernes gennemsnitlige levetid, fra 8,4 år i 1995 til 11,4 år i 2014. Kombineret med væksten i nye delebilsordninger og stigende urbanisering, har den første halvdel af 2017 medført et fald i salget på 2 %.

Udover det faldende salg i branchen så medfører også Trump-administrations økonomiske politik tiltagende usikkerhed i branchen. Blandt andet har Trump-adminstationen proklameret skattelettelser for amerikanske eksportvirksomheder mens samtidig at ville indføre en heftig grænseskat. En beslutning som har skabt røre hos flere interessenter i branchen, og især hos de amerikanske importvirksomheder, som mener, at ændringen potentielt kan betyde at det ikke længere er rentabelt at fortsætte bilproduktion i USA.   

På trods af ovenstående usikkerhed forbliver den amerikanske bilbranche dog i en god position i forhold til at overkomme evt. udfordringer. Atradius anser derfor forsikringstilgang i branchen som værende god.

 

Læs hele rapporten om situationen i USA her.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Atradius

Sluseholmen 8A
2450 København SV
Danmark
Atradius

Send til en kollega

0.122