Fødevarestyrelsen må justere sine krav til danske maskinfabrikanter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Maskinsikkerhed ApS

Fødevarestyrelsen stiller krav til danske fabrikanter af fødevaremaskiner, men nogle af de stillede krav må nu ændres.

Fødevarestyrelsen må justere sine krav til danske maskinfabrikanter

Fødevarestyrelsen stiller krav til danske fabrikanter af fødevaremaskiner, men nogle af de stillede krav må nu ændres. Fødevarestyrelsen har, som en forudsætning for at godkende maskinfabrikantens egenkontrolprogram, stillet krav om at forordninger vedr fødevaresikkerhed som fx Fordordning 1935/2004 om kontaktmaterialer og Forordning 10/2011 om plastmaterialer til fødevarekontakt skulle skrives på maskinens EF-Overensstemmelseserklæring.

"Det er et krav vi ikke kender fra andre EU/EØS-lande, og angivelsen på EF-Overensstemmelseserklæringen har medført kundekrav om udlevering af erklæringer fra samtlige underleverandører af alle materialer med fødevarekontakt. Det administrative bøvl har været til at klare, men med erklæringer fra underleverandører har man jo både afsløret forretningshemmeligheder og afsløret hvor man kan købe reservedele. Så dette danske særkrav har vi kæmpet mod i flere år, og nu ser vi at vores pres på EU-kommissionen har virket", oplyser Hans Morten Henriksen, direktør i Maskinsikkerhed ApS, der rådigiver om CE-mærkning, maskinsikkerhed mv, herunder også om hygiejnisk design og kontaktmaterialer i fødevaremaskiner.

"Med EU-Kommissionens nye guide til Maskindirektivet version 2.1 fra juli 2017 slås det fast, at maskinfabrikantens underskrift på maskinens EF-Overensstemmelseserklæring, samtidig er en tilstrækkelig dokumentation for at fabrikanten har påtaget sig ansvaret for at alle kontaktmaterialer er egnet til den tiltænkte anvendelse, og at der kun er pligt til at udlevere underleverandørers erklæringer til den relevante myndighed. Hvis en køber vil se disse erklæringer må der altså stilles krav i kontrakten".

Yderligere oplysninger www.maskinsikkerhed.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Maskinsikkerhed ApS

Lejrvej 17
3500 Værløse
Danmark
Maskinsikkerhed ApS

Send til en kollega

0.103