Frekvensomformer fra Control Techniques styrer møbelrobot

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nidec Industrial Automation Denmark A/S

Intelligente motorstyringer har helt styr på hvad, hvornår og hvordan et møbelelement flyttes på den ombyggede og automatiserede pladevender hos BoConcept

En stor del af møblerne fra BoConcept produceres på møbel- fabrikken i Ølgod, hvor der blandt andet står en ombygget auto- matiseret pladevender og arbejder på livet løs. Faktisk afløser anlægget to mands manuelle og ensformige arbejde, og robotten skal aldrig have pauser, holde fri eller have ferie.

Det lyder enkelt, men...
Robotanlæggets grundlæggende funktion er at hente sideplader til skabe på et rullebånd, vende dem og flytte pladerne til et andet rullebånd for videre behandling i produktionen. Det lyder enkelt, men det kræver, at der er styr på alle operationer for hvad, hvornår og hvordan, et møbelemne flyttes.

Servomotorerne på anlægget styres af 5 Unidrive M700 motor- styringer fra Control Techniques, leveret via Ølgod Elektro. BoConcepts tekniske afdeling har selv installeret anlægget, og Ølgod Elektro har supporteret processen med løbende råd- givning, programmering og programudvikling on-site.

Udnytter de indbyggede features
"Vi har leveret 5 stk. Unidrive M700, der kører i servomode og driver eksisterende servomotorer. Derved kan BoConcept genan- vende de oprindelige servomotorer fra før automatiseringsanlæg- get blev ombygget", oplyser Hans Schmidt fra Ølgod Elektro og tilføjer:

"Vi har udnyttet mange af de indbyggede faciliteter i M700 drevene, blandt andet Advanced Motion Controller for positione- ring samt Machine Controller Studio for PLC-programmering i Codesys."

Kompakt all-in-one motorstyring
Unidrive M700 er netop kendetegnet ved at være en universel og fleksibel all-in-one motorstyring, der som standard features indeholder motioncontrol og PLC-styring. En kompakt løsning med en fleksibel og enkel programmering, der anvendes til styring af eksisterende og nye servomotorer i automatiseringsanlæg.

Og som i alle gode virksomheder taler og kommunikerer de fem motorstyringer sammen, så der er styr på robotten og hvad, hvornår og hvordan et emne flyttes. Hos BoConcept har det betydet et effektivt og produktivt flow på det ombyggede plade- venderanlæg i Ølgod.

Nidec Industrial Automation Denmark A/S
Kontakt: Leif Heltborg, Tlf. 4028 8470
Leif.Heltborg@mail.nidec.com
Product Manager Scandinavia

Nidec Industrial Automation

Mød Nidec Industrial Automation Denmark A/S til HI 2017 på stand M9920.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nidec Industrial Automation Denmark A/S

Hollufgårds Allé 9
5220 Odense SØ
Danmark
Nidec Industrial Automation Denmark A/S

Kataloger m.v.

Billeder & videoer

BoConcept pladevenderBoConcept pladevender b

Send til en kollega

0.128