23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nye fleksible ventilø-systemer forbedrer driftssikkerheden

Bürkert optimerer sit produktprogram med to nye ventilø-systemer; AirLINE (type 8652) til montering i ventilskab, og AirLINE Field (type 8653) til installation direkte i processen.

Ventiløerne har som option flere kommunikationsmuligheder og er målrettet Industri 4.0. Systemerne er nemme at installere, og har integrerede overvågnings- og diagnosefunktioner, der forbedrer processikkerheden.

Nye ventiløer designet specielt til hyiejniske applikationer

Begge ventilø-systemer er designet til applikationer i den farmaceutiske industri, føde- og drikkevareindustrien og i applikationer til vandbehandling og fremstilling af kosmetik.

Ventilø type 8652 AirLINE til indbygning i ventilskab
Ventilø type 8652 er udviklet med fokus på et pladsbesparende design, der passer i kompakte ventilskabe for placering tæt på procesventilerne. Ventilø AirLINE type 8652 har også nye diagnosefunktioner via display eller bus, integrerede kontraventiler og hot-swap funktion for at forbedre processikkerheden. Installation og idriftsættelse er samtidig forenklet takket være det pladsbesparende design og feltbus gateway type ME43, der sidder på siden af ventiløen og giver mulighed for tilslutning til alle etablerede feltbus protokoller, ligesom den kan tilsluttes netværk med Bürkert produkter via EDIP-platformen.

Ventilø type 8653 AirLINE Field til installation direkte i processen

Ventilø type 8653 AirLINE Field er et kompakt modul  til nem installation og pneumatiske pilotventiler direkte i anlægget. AirLIEN Field har beskyttelsesklasse IP 65/67 og kan dermed bruges uden ventilskab og tæt på tilsluttede procesventiler. Dette kan reducere skiftetider og spare plads.

De har justerbare overvågnings- og diagnosefunktioner, som øger systemets fleksibilitet og driftssikkerhed, og samtidig giver mulighed for præventiv vedligeholdelse. Et integreret display viser detaljeret on-site information, f.eks. aktuelt antal skift for pilot- og procesventiler, samt meddelelser, hvis en forudindstillet grænseværdi overskrides, eller hvis der er andre fejl i systemet, f.eks. kabelbrud. 

Optimerede kommunikationsmuligheder og øget systemtilgængelighed

Ventiløerne kommunikerer via almindelige industrielle Ethernet protokoller eller PROFIBUS DP. I lukkede ring topologiens og PROFINET IO kommunikation, sikrer Media Redundancy Protocol (MRP), et netværk med stor sikkerhed og tilgængelighed, at der kan kompenseres for udskiftning ved service eller ved et kabelbrud. Dette øger systemtilgængeligheden og gør processerne meget mere robuste og driftssikre.

Hot swap funktion og integrerede kontraventiler giver større processikkerhed

Hvert enkelt system har hot-swap funktion, både for el- og pneumatikdelen hvilket betyder, at de kan udskiftes under drift, uden at hele systemet eller dele af systemet skal lukkes ned. Som en ekstra sikkerhedsfunktion, er der integreret kontraventiler i afblæsningskanalen, som forebygger uønsket aktivering eller fejlaktivering af ventilerne ved store trykforskelle eller trykstød. Dette eliminerer risikoen for, at forskellige medier blandes ved fejloperationer. Dermed er processikkerheden også garanteret for den pneumatiske del af funktionen

Mulighed for styring via EDIP (Efficient Device Integration Platform)

De nye ventilø-systemer er samtidig en systematisk udvidelse af produktprogrammet, der er målrettet Industri 4.0, og som kan bruge den nye Bürkert platform EDIP (Efficient Device Integration Platform). EDIP produktplatformen inkluderer utallige funktioner og tilpassede HMI instrumenter, som giver mulighed for integration af andet nyt udstyr i systemerne. En gratis Bürkert software, Communicator, som kan bruges sammen med EDIP, giver mulighed for diagnose funktioner som f.eks. måling af driftsdata og alarmmeddelelser til kundespecifikke parametre.

Burkert Danmark A/S
Hørkær 24
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19185818
P nummer: 1002996773

Kontaktperson

SE
Sussi Erikshøj
Marketing Manager
+45 44507502 sussi.erikshoj@burkert.com

Send til en kollega

0.047