23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Optimering af design og produktion – 3D metalprint, Fron-Tech på HI-17 stand J7366

Jens Bech-Jensen, Fron-Tech, ser bl.a. frem til at fortælle om RENISHAW´s optimerede AM 400 lasersmelte-system til automatisk komponentproduktion, hvor man kan printe komplekse metalkomponenter direkte fra 3D CAD data.

Det giver nye muligheder, som optimerer både proces, emnets funktion og materialeforbrug – og materialegenbrug.

Optimeringen omfatter hurtigere og mere præcis styring af laserstrålen:

■   Laserstrålen er reduceret til 70μm diameter, så metaller med højere smeltepunkt kan anvendes, fra rustfri

     stål, nikkellegering til kobolt chromlegering o.a.

■   Hurtigere scanhastighed, som giver høj produktionshastighed uden at slække på nøjagtigheden

■   Patenteret atmosfæresystem og lavt argon forbrug

■   Nemt og hurtigt skifte af metalpulver - ubrugt pulver kan regenereres

Renishaw leverer en række metalpulvere i høj kvalitet, omfattende rustfri stål, værktøjsstål, nikkellegering, kobolt chromlegering etc.

Jens Bech-Jensen mener, at der ligger enorme potentialer i netop det tætte samarbejde mellem Fron-Tech/RENISHAW som leverandør og producenterne, ”Ved at kombinere vores ekspertviden fra hver vores vinkel, hvad maskinen kan og hvad den enkelte producent har brug for – eller problemer med – finder vi helt nye løsninger. F.eks. kunne vi på seneste messe fortælle en producent om muligheden for i processen at  lægge et filter ind i en dyse, hvilket åbnede helt nye muligheder for netop denne producent”.

Land Rover er et af de firmaer, der i samarbejde med RENISHAW har inkorporeret 3D metalprinteren i deres produktion.

”Vi bruger 3D printere på forskellige niveauer”, siger projektleder George Sykes, ”Vi kan fremstille prototyper inhouse - det er en stor hjælp i udviklingsprocessen, så vi selv kan finjustere design inden endelig produktion sættes i værk - derved spares der penge i processen.”

Og RENISHAW har fremstillet adskillige produkter til hydraulisk brug. Uden at afsløre for meget om selve designet skyder teamet på, at vægten på deres designs bliver reduceret med ca. 60% og effektivitet med mere end 20%.

På standen J7366  kan man også få kvalificeret information om en række mindre - men ikke mindre effektive - produkter, som måler/analyserer emner og værktøjer, så skrot og nedbrud i den automatiske produktion minimeres.

Det er f.eks. XL80 bærbart lasersystem til måling og kalibrering, som er utroligt nemt at anvende og som har en stor systemnøjagtighed: 0.05 ppm. Det er samtidig lille - leveres i en systemkuffert, hvor QC20-W ballbar probe kan være i kuffertlåg.

Også QC20-W ballbar målesystemet til CNC maskiner er med på messen. Det giver hurtigt overblik over produkt/produktkvalitet, det er lynhurtigt - op til 1000 data pr. sekund - og så er det nemt at anvende, også for mindre øvede brugere.

 Jens Bech-Jensen, Fron.Tech, har i knapt 20 år været eneforhandler af RENISHAW i Danmark. Ring gerne på forhånd på 2027 6933 for aftale og information. RENISHAW er en af verdens førende producenter af måle- og kalibreringsudstyr og i front inden for automation, flow og optimering. .

 

 

Fron-Tech ApS
Holcks Plads 10
2700 Brønshøj
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21066974
P nummer: 1004862853

Kontaktperson

JB
Jens Bech-Jensen
Direktør
+45 20276933 jbj@fron-tech.dk

Send til en kollega

0.031