23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smartere Commisioning er nøglen til at reducere risiko, omkostninger og kaos i anlægsprojekter

Når man diskuterer udfordringerne ved at levere store anlægsprojekter til tiden, inden for budgettet og med den forventede kvalitet, bliver emnet "afslutning og idriftsættelse" sjældent nævnt. Ikke desto mindre er det afgørende for at styre alle tre parametre. En rapport fra Construction Industry Institute konkluderer: “Fejl i forbindelse med commisioning, idriftsættelse, forekommer alt for ofte og har alvorlige konsekvenser. Behovet for handling er klart, men overgangen mellem konstruktion, præ-idriftsættelse, idriftsættelse, opstart og afslutning er fortsat udfordrende – hovedsageligt på grund af kontraktuelle opdelinger og komplekse organisatoriske grænseflader og overdragelser.” At undgå disse fejl kræver, at man forstår, hvorfor fasen ofte bliver overset og nedprioriteret – og hvordan en smartere, mere integreret tilgang kan gøre færdiggørelse til en afgørende succesfaktor.

Idriftsættelsens anatomi – en overset, men kritisk fase

Selvom Construction Industry Institutes rapport blev offentliggjort før pandemien, er dens konklusioner fortsat yderst relevante. Alt for ofte bliver idriftsættelse – eller klarhed til drift – betragtet som noget, man først tager fat på, når den mekaniske færdiggørelse er overstået.

Det skaber hurtigt tidsmæssige problemer. Idriftsættelsesfasen bliver ofte forsinket som følge af forsinkelser i tidligere milepæle som design, indkøb og byggeri. Det øger presset i en allerede kompleks og ressourcekrævende proces.

Sen forberedelse gør det hele værre. Idriftsættelsesplaner bør udarbejdes tidligt i projektet for at være koordineret med andre teams – men i praksis sker det ofte for sent. Feltpersonale møder derfor problemer som manglende, ufuldstændige eller forældede oplysninger, hvilket besværliggør verifikationen af store mængder systemer på kort tid.

Derudover anvendes ofte adskilte tredjepartsværktøjer, uensartede filer og manuelle, ikke-standardiserede processer. Det øger risikoen for fejl, manglende overblik og udfordringer senere i projektet.

Kort sagt: det bliver et kapløb mod tiden – med høj risiko, høje omkostninger og lav gennemsigtighed – for både EPC-leverandører og ejeroperatører. Og hvis færdiggørelse og overdragelse er en reaktiv, papirbaseret proces, bliver det svært at lære og opnå løbende forbedring. 
  
Byg et digitalt fundament for succesfuld idriftsættelse

Mange førende aktører har med god grund erkendt, at der må findes en bedre vej frem. 
I dag arbejder førende EPC’er og ejeroperatører på at reducere omkostninger og usikkerhed i overdragelsesfasen, standardisere planlægning og gennemførelse og etablere en skalerbar, gentagelig ramme for alle projekter.

En særlig effektiv strategi er at kombinere en digital tvilling af projektet med en samarbejdsbaseret, datadrevet løsning som Intergraph Smart® Completions. Med denne tilgang bliver idriftsættelse en integreret del af alle milepæle – allerede fra den tidlige ingeniørfase. Fremdrift følges i realtid, dokumentation håndteres effektivt, hver enkelt komponent bliver korrekt idriftsat inden afslutning, og alle fejl og mangler udbedres, samt at tilsyn udføres korrekt. Digitale QA/QC-certifikater understøtter en opstart eller turnaround, der holder både tidsplan og budget.

Markant indvirkning på projektets ydeevne

En digitaliseret færdiggørelses- og idriftsættelsesproces har en markant effekt på både anlægsinvesteringer (CAPEX) og driftsomkostninger (OPEX).

Virksomheder kan reducere opstartsomkostninger med op til 70 %, administrative omkostninger med 45–50 %, og samlede investeringsomkostninger med 1 %. Det kan lyde beskedent, men i store projekter svarer det til mange millioner kroner. 
Når det gælder OPEX, bliver klargøring til drift langt mere effektiv. Behovet for ressourcer til Request for Operations (RFO) kan reduceres med 10–20 %, og overgangen til drift går hurtigere. Dokumentationsindsamlingen i overdragelsesfasen reduceres med hele 98 %.

Det vigtigste: løsninger som Smart Completions skaber struktur uden at være stive. Løsningen er allerede implementeret i projekter i alle størrelser – inklusive nogle af verdens største anlægsprojekter med tusindvis af aktive brugere månedligt. Med dokumenteret effekt på tværs af brancher og regioner – fra olie og gas til energi, minedrift, kernekraft og kemi – kan man hurtigt opnå gevinster uden at opfinde hjulet på ny. 
  
Se hvordan Smart Completions kan forbedre projekter i enhver skala – læs mere her.

Hexagon Manufacturing Intelligence AB
Filargatan 3
632 29 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
CVR nummer: SE5566019773

Kontaktperson

Send til en kollega

0.422