Når beredskabsplanerne skal afprøves i virkeligheden

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bodycote Varmebehandling A/S

Danfoss og Bodycote i tæt samarbejde efter brand

Der opstod en brand
Den 20. marts skete det, som man aldrig håber vil ske. Der opstod en brand.

Branden opstod på Danfoss Power Solutions ApS’ hærderi i Nordborg, et hærderi der udelukkende hærder emner til Danfoss’ egen produktion og som er en livsvigtig nerve i hele deres produktionsflow.

Branden opstod i en vådvasker og via en udsugning til denne maskine, fik den antændt hele udsugningssystemet, hvilket forårsagede en større brand, hvor et antal brandbiler måtte tilkaldes for at få branden under kontrol og til sidst slukket.

Efter den voldsomme brand, som heldigvis kun forårsagede materiel skade, stod det klart, at Danfoss Power Solutions hærderi ville være lukket et godt stykke tid inden man havde fået ryddet og genetableret hærderiet. Derfor var det altafgørende, at finde andre muligheder for at få emnerne hærdet, således at hele Danfoss produktion ikke skulle gå i stå pga. manglende hærdede emner.

Danfoss Power Solutions er en virksomhed, der har taget højde for forskellige scenarier og som har udarbejdet beredskabsplaner bl.a. for brand, og i denne står ikke blot, hvordan man sikrer medarbejdernes sikkerhed ved nødsituationer, men også hvordan man holder produktionen kørende, hvis dele af virksomheden ikke kan køre – og her stod bl.a. at eksterne leverandører skulle kontaktes for at få et nødberedskab i gang.

Produktionen skal holdes i gang
Bodycote er i forvejen leverandør til Danfoss Power Solutions, og det var derfor nærliggende at indgå et samarbejde om hærdning af alle Danfoss Power Solutions emner indtil deres eget hærderi var klar til at hærde igen. Således blev der indgået aftale om at hærde Danfoss Power Solutions emner på Bodycotes hærderier i Ejby og Malmø, og for at sikre den ønskede hærdekvalitet fra første produktion, blev Danfoss Power Solutions egne medarbejdere udstationeret på Bodycotes hærderier – både i produktionen og på laboratoriet.

For at få den logistiske del til at gå op, er 2 lastbiler hver dag kørt fra hhv. Nordborg og Malmø, og lastbilerne har mødtes i Ejby for at bytte emner til hærdning – uhærdede emner til Bodycote og hærdede emner retur til Danfoss Power Solutions.

Bodycote, en servicevirksomhed
Hos Bodycote var man klar til at hjælpe. ”Bodycote Varmebehandling A/S er først og fremmest et hærderi, men vi betragter os også som servicevirksomhed”, udtaler Senior General Manager Jesper Rasmussen. ”Vi er Danmarks førende lønhærderi og tilbyder varmebehandling og metallurgiske serviceydelser til industrien. En af vores kerneværdier er at være serviceminded, og når en af vores kunder henvender sig og beder om hjælp, så vil vi gøre alt vi kan for at hjælpe i situationen”, fortsætter Jesper Rasmussen.

Således kom en aftale i stand mindre end en uge efter branden, og 7 medarbejdere fra Danfoss Power Solutions ApS blev for en periode på godt 3 måneder, en del af hverdagen hos Bodycote.

Et samarbejde begge parter har været godt tilfredse med
Søren Wrang, Director Operations hos Danfoss Power Solutions ApS i Nordborg, har sammen med en række kolleger hos Danfoss Power Solutions stået i spidsen for samarbejdet og for den daglige koordinering af emner til hærdning.

”Lige fra starten af, har Bodycote været fleksible, imødekommende og lyttende overfor vores behov. Vi har fået oparbejdet et godt samarbejde mellem vores produktion her i Nordborg og Bodycotes T-Anlæg i Ejby, som er den afdeling, der har hærdet de fleste emner til os”, udtaler Søren Wrang.

”Vi er glade for, at vi igen kan hærde hjemme hos os selv, men skulle uheldet være ude en anden gang, så ved vi, hvem vi kan kontakte for at få hjælp”, slutter en tilfreds Søren Wrang.

Også Jesper Rasmussen fra Bodycote bekræfter det gode samarbejde. ”Danfoss Power Solutions har været meget samarbejdsvillig og forstående overfor, at vi også har mange andre emner fra øvrige kunder, som vi skulle have igennem vores T-Anlæg, samtidig med Danfoss Power Solutions emner, og det har betydet ekstra fokus på både planlægning og kapacitetsudnyttelse her hos os”, fortæller Jesper Rasmussen.

”Særligt én ting vil vi komme til at savne her, når Danfoss Power Solutions eget hærderi kører igen - og det er de glade kolleger fra Danfoss, som vi har lært rigtig godt at kende, og ikke mindst har hygget os sammen med.

Deres sønderjyske dialekt og den gæve humor de har haft med, har givet mange smil på vores læber”, slutter Jesper Rasmussen.

http://www.bodycote.com/~/media/Files/B/Bodycote-Plc-V2/Attachments/News%20and%20Media/DK/2017/Case_Danfoss_final.pdf


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bodycote Varmebehandling A/S

Industribuen 16-18
5592 Ejby
Danmark
Bodycote Varmebehandling A/S

Send til en kollega

0.11