23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Øget eksportindsats giver resultater

En målrettet satsning på de internationale markeder skaber vækst hos danske virksomheder indenfor robotteknologi og automatisering.

Eksemplerne er talrige de senere år. Særligt Odenses robotklynge udmærker sig og herfra er der flere på vej. Således også Odense-virksomheden Egatec A/S, der med opkøbet af A-one Packaging for alvor er trådt ind på eksportmarkederne og leverer nu dansk udviklet og produceret automationsteknologi til hele verden, gennem datterselskabet Egatec Packaging Int.

Siden 2003 har Egatec A/S udviklet robot og automationsløsninger - primært til den danske industri. De senere år er fokus drejet over på standardiserede løsninger til pakning og palletering med mange store danske industrivirksomheder som kunder. Derfor er opkøbet af A-One Packaging helt naturligt. A-One har udviklet en standard pakkemaskine til pakning af pre-pakkede fødevarer, typisk frugt og grønt i de transportkasser der ses overalt i de danske supermarkeder.

Ansættelsen af en ny eksportchef og deltagelse på messen Fruit Logistica i Berlin i februar, med over 3.000 udstillere, har for alvor åbnet de internationale markeder for Egatec Packaging Int. Med sig hjem fra messen har virksomheden godt 250 nye kontakter, fordelt på såvel kunder som potentielle forhandlere. Kombineret med en artikel, på fem sprog (Engelsk, Tysk, Italiensk, Spansk,  Kinesisk)  i den anerkendte onlinepublikation Fresh Plaza, har det betydet, at Egatec Packaging Int. har fået henvendelser så langt væk som Chile, Pakistan og Kina. Overalt er interessen for at forhandle den driftsstabile A-one pakkemaskine stor, der ud over en konkurrencedygtig pris også kan stå på en EU-palle og derfor kan relativt enkelt sendes over hele verden.
 
Med sig fra A-one Packaging har Egatec Packaging Int. arvet et netværk bestående af 16 forhandlere fordelt på fire kontinenter. Efter Fruit Logistica er man i dialog med ca. 20 nye forhandlerpotentialer og har allerede aftaler på plads i Tyskland, Litauen, Makedonien, Tjekkiet, Slovakiet, Bulgarien og Italien. Interessen fra de tidligere østeuropæiske lande skyldes primært at EU yder støtte til automatisering, herunder i fødevarebranchen. De første ordrer er i støbeskeen og Egatec Packaging Int. forventer at skrive de første kontrakter under indenfor en uge.  

Markedet er jomfrueligt og kunderne nemme at udpege. Producenter af frugt og grønt pakker typisk deres produkter i bakker, poser og folieindpakninger på mellem 100 g og 5 kg. Den primære pakning sker på automatiske pakkeanlæg, men når det næste trin kommer, nemlig at pakke videre ned i transportkasser, så foregår det manuelt langt de fleste steder. Det er denne proces, Egatec Packaging Int. med A-one pakkemaskinen nu vil automatisere. Og skal man konkludere noget ud fra de tre måneder, hvor der for alvor har været damp på kedlerne, så har Egatec Packaging Int., A-one og pakkemarkedet kun set toppen af isbjerget.

Mere information om A-one pakkemaskiner fås ved henvendelse til eksportchef Morten Nielsen, på mail fab@egatec.dk, tlf 50772025 eller på egatec-packaging.dk

Egatec A/S
Hvidkærvej 3
5250 Odense SV
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK27348440
P nummer: 1010101979

Kontaktperson

RM
René Møller
Adm. direktør / CEO
+45 631502060 kontakt@egatec.dk

Send til en kollega

0.031